SKODA: Το νέο ηλεκτρικό VISION 7S concept

  Με αυτονομία πάνω από 600 χιλιόμετρα 

Η SKODA AUTO παρουσίασε τη νέα της εταιρική της ταυτότητα ως μέρος της γενικότερης στρατηγικής "NEXT LEVEL-SKODA STRATEGY 2030". Η SKODA AUTO σκοπεύει να λανσάρει στην αγορά τρία νέα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα έως το 2026, ενώ θα ακολουθήσουν ακόμα περισσότερα. Το VISION 7S concept παρέχει μία πρώτη εικόνα ενός από αυτά τα νέα μοντέλα. Το μερίδιο αγοράς των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της στις ευρωπαϊκές αγορές θα αυξηθεί πάνω από 70% έως το 2030.

Το VISION 7S αντιπροσωπεύει μια συναρπαστική περαιτέρω εξέλιξη της προσέγγισης της ŠKODA για τον σχεδιασμό του εσωτερικού των αυτοκινήτων της. Το εσωτερικό του VISION 7S μπορεί να φιλοξενήσει έως και επτά επιβάτες με την τυπική ευρυχωρία ενός ŠKODA, προσφέροντας επίσης μία αυξημένη αίσθηση ασφάλειας και προστασίας. 

Το VISION 7S προσφέρει στους επιβάτες δύο διαφορετικές διαμορφώσεις εσωτερικού, με περιστρεφόμενη κεντρική οθόνη αφής και συρόμενα στοιχεία για τη δημιουργία της τέλειας ατμόσφαιρας για διαφορετικές καταστάσεις – οδήγηση και χαλάρωση. Στη φάση της οδήγησης, όλα τα χειριστήρια βρίσκονται στην ιδανική θέση, με εύκολη πρόσβαση από τον οδηγό. Η κεντρική οθόνη αφής των 14,6 ιντσών είναι κατακόρυφα προσανατολισμένη Κατά τη φόρτιση ή σε περίπτωση που το αυτοκίνητο βρίσκεται ακίνητο, μπορεί να επιλεγεί η λειτουργία Relax με το πάτημα ενός κουμπιού στην κεντρική κονσόλα.

Σε αυτή την περίπτωση το σαλόνι μεταμορφώνεται σε ένα κομψό και σύγχρονο περιβάλλον. Το τιμόνι και ο πίνακας οργάνων μετακινούνται προς τα πίσω μακριά από τον οδηγό και τους επιβάτες έτσι ώστε να δημιουργηθεί επιπλέον χώρος. Τα καθίσματα της πρώτης σειράς περιστρέφονται προς τα μέσα και ξαπλώνουν για περισσότερη άνεση, επιτρέποντας επίσης στους πίσω επιβάτες να βλέπουν την οθόνη. Τα καθίσματα στη δεύτερη σειρά μπορούν επίσης να ανακληθούν. Με αυτό τον τρόπο όλοι οι επιβάτες μπορούν να απολαύσουν ένα πιο άνετο περιβάλλον και μία πιο ανεμπόδιστη πρόσβαση στην κεντρική οθόνη, η οποία περιστρέφεται σε οριζόντια θέση για να αποδίδει καλύτερα στην απεικόνιση του ψυχαγωγικού περιεχομένου.

Στο κέντρο του ταμπλό κυριαρχεί η μεγάλη περιστρεφόμενη οθόνη των 14,6 ιντσών, η μεγαλύτερη που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε αυτοκίνητο της ŠKODA. Στη λειτουργία Drive η οθόνη είναι προσανατολισμένη κατακόρυφα, επιτρέποντας την πιο χρηστική κατανομή των menu και των πληροφοριών. Η θέση του παιδικού καθίσματος είναι επίσης πρωτοποριακή και τοποθετείται στην ασφαλέστερη θέση του αυτοκινήτου. Είναι ενσωματωμένο στην κεντρική κονσόλα, η οποία εκτείνεται έως τη δεύτερη σειρά καθισμάτων, και είναι τοποθετημένο σε αντίθετη φορά από την κίνηση του οχήματος. Αυτό σημαίνει ότι το παιδί έχει την βέλτιστη προστασία ενώ παρέχει την δυνατότητα της συνεχούς παρακολούθησής του από τους πίσω επιβάτες. Μία προαιρετική εσωτερική κάμερα στην οροφή μπορεί επίσης να μεταδώσει εικόνα video στην κεντρική οθόνη του συστήματος infotainment. Αυτό παρέχει την δυνατότητα στον οδηγό και τον συνοδηγό να ελέγχουν τα μικρά παιδιά στα πίσω καθίσματα ανά πάσα στιγμή. 

Το VISION 7S αποτελεί μία εικονα που μας δίνει μία ακριβή προεπισκόπηση ενός ολοκαίνουργιου μοντέλου της ŠKODA, ενώ ταυτόχρονα προβάλλει τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της μάρκας. Το αμιγώς ηλεκτρικό SUV παρέχει τεράστιους χώρους για έως και επτά επιβάτες και πολυάριθμα πρακτικά χαρακτηριστικά Simply Clever. Τοποθετείται έτσι στην κορυφή της γκάμας των μοντέλων αλλά και της πελατειακής βάσης της εταιρείας. Το πρωτότυπο αυτό βασίζεται στην πλατφόρμα Modular Electrification Kit (MEB) του Ομίλου Volkswagen και έχει μπαταρία 89 kWh. Η μπαταρία αυτή θα παρέχει αυτονομία πάνω από 600 χιλιόμετρα με βάση το πρότυπο WLTP.