PEUGEOT e -EXPERT Hydrogen: Η εναλλακτική πρόταση

Πώς λειτουργεί το σύστημα

H PEUGEOT έχει γίνει ένας από τους πρώτους κατασκευαστές που προσφέρει στάνταρ ένα ηλεκτρικό VAN με κυψέλες καυσίμου υδρογόνου: το PEUGEOT eEXPERT Hydrogen. Με αυτό το νέο μοντέλο εξοπλισμένο με τις πιο προηγμένες τεχνολογίες ηλεκτροκίνησης, η PEUGEOT συνεχίζει να επεκτείνει τη γκάμα των προσφερόμενων προϊόντων μηδενικών εκπομπών. 

Οι κυψέλες καυσίμου εξασφαλίζουν ταχεία επαναφόρτιση, προσφέροντας έτσι τη δυνατότητα συχνής χρήσης χωρίς εκπομπές ρύπων, κάτι που προηγουμένως ήταν αδύνατο με άλλες διαθέσιμες τεχνολογίες: δεν χρειάζεται παρά μόνον τρία λεπτά για να αποθηκευτεί το υδρογόνο που απαιτείται και να καλυφθούν αρκετές εκατοντάδες χιλιόμετρα σε λειτουργία αμιγούς ηλεκτροκίνησης. Αυτό είναι ένα στοιχείο που θα προσελκύσει εντελώς καινούργιους χρήστες στα ηλεκτρικά οχήματα.


Το νέο PEUGEOT e-EXPERT Hydrogen χρησιμοποιεί μια τεχνολογία νέας γενιάς που ονομάζεται «Next Gen e-Van Hydrogen Efficiency». Βασισμένο στην πολλαπλών επιλογών κινητήρων πλατφόρμα EMP2 (Efficient Modular Platform), το PEUGEOT e-EXPERT Hydrogen είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα, που συνδυάζει δύο ενσωματωμένες πηγές ηλεκτρικής ενέργειας, χάρη στο καινοτόμο ηλεκτρικό σύστημα κυψελών καυσίμου υδρογόνου «mid-power plugin» της STELLANTIS: το σύστημα συνδυάζει μια μπαταρία που μπορεί να επαναφορτιστεί από το δίκτυο με τις κυψέλες καυσίμου που τροφοδοτούνται με υδρογόνο το οποίο περιέχεται σε δεξαμενές κάτω από το δάπεδο του οχήματος. 


Οι κυψέλες καυσίμου συνδυάζονται με μία επαναφορτιζόμενη μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 10.5 kWh και ισχύος 90 kW. Η μπαταρία είναι τοποθετημένη κάτω από τα καθίσματα και τροφοδοτεί σε ορισμένες φάσεις οδήγησης, με ρεύμα τον ηλεκτροκινητήρα. Την βασική τροφοδοσία του ηλεκτροκινητήρα αναλαμβάνει ένας ενσωματωμένος τριφασικός φορτιστής ισχύος 11 kW τοποθετημένος στο χώρο του κινητήρα. 

Οι δύο πηγές ενεργείας συνεργάζονται παρέχοντας ρεύμα σε έναν κινητήρα μόνιμου μαγνήτη που αποδίδει ισχύ 100kW και ροπή 260Nm. Τοποθετημένο στον μπροστινό άξονα, αυτό το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης είναι παρόμοιο με αυτό του PEUGEOT e-EXPERT (ηλεκτρικό μοντέλο με μπαταρία), το οποίο συγκεκριμένα ξεχωρίζει χάρη σε ένα κιβώτιο ταχυτήτων προσαρμοσμένο στις ανάγκες φόρτωσης που αφορούν κάθε επαγγελματικό όχημα.


Η τεχνολογία υδρογονοκίνησης του PEUGEOT e-Expert, διακρίνεται για:
• Τις δυνατότητες κάλυψης όλων των αποστάσεων με 100% ηλεκτροκίνηση και χωρίς καθόλου εκπομπές CO2.
• Τη δυνατότητα ανεφοδιασμού με υδρογόνο σε 3 λεπτά για κάλυψη αποστάσεων πάνω από 400χλ. βάσει πιστοποιημένου κύκλου WLTP (σε διαδικασία έγκρισης),
• Το υδρογόνο που χρησιμοποιείται για καύσιμο παράγεται 100% σε Γαλλικό έδαφος.
• Το μηδενικό επίπεδο ηχορύπανσης.
• Την οδηγική ευχαρίστηση, τυπικό χαρακτηριστικό των ηλεκτρικών οχημάτων: υψηλή ροπή από στάση, Η μπαταρία υψηλής τάσεως καλύπτεται από εγγύηση 8 ετών ή 160.000χλμ., έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να απολαμβάνουν το αυτοκίνητό τους με απόλυτη ηρεμία.