Opel : Τετραπλασίασε τις πωλήσεις επαγγελματικών στην Ελλάδα

Τι γίνεται με τα ηλεκτρικά της μοντέλα

Η Opel αύξησε σημαντικά τις πωλήσεις ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων της σε όλη την Ευρώπη τους πρώτους 11 μήνες του 2021. Συγκριτικά με την ίδια περίοδο πέρυσι, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 12,1% αγγίζοντας περίπου τις 100.000 μονάδες1. Τα αποτελέσματα σε σημαντικές αγορές όπως η Γερμανία (+12,9%), το Ηνωμένο Βασίλειο (+8,1%), η Γαλλία (+25,2%) και η Ισπανία (+6,0%) συνέβαλαν αισθητά σε αυτή την ανάπτυξη.

Στην Ελλάδα η Opel κατάφερε να τετραπλασιάσει τις πωλήσεις Ελαφρών Επαγγελματικών οχημάτων στο 11μηνο έναντι της ίδιας περιόδου το 2020, όντας η πλέον ταχέως αναπτυσσόμενη μάρκα στην αγορά των κλειστών ελαφρών φορτηγών. Πρωταγωνιστής ήταν το Opel Combo Van, που έχει τύχει εξαιρετικής αποδοχής από τους επαγγελματίες.

Η άνοδος του αμιγώς ηλεκτρικού Vivaro-e της Opel και της Βρετανικής αδελφής μάρκας Vauxhall το διάστημα Ιανουαρίου – Οκτωβρίου είναι ιδιαίτερα ευχάριστη. Στην Ευρώπη, το  Vivaro-e ηγείται της κατηγορίας D με μερίδιο 21%. Στη γενική κατάταξη όλων των ηλεκτροκίνητων επαγγελματικών οχημάτων, το μεσαίο van κατέχει μία ισχυρή τρίτη θέση – μεταξύ άλλων χάρη στις υψηλές πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο. Εκεί, το Vivaro-e διεκδικεί μερίδιο αγοράς σχεδόν 50% στην κατηγορία του.

Στη Γερμανία, το Opel Vivaro-e έχει καταλάβει τη δεύτερη θέση στην κατάταξη πωλήσεων. Η ζήτηση για το πρόσφατα λανσαρισμένο Combo-e είναι εξίσου καλή.Οι εταιρικοί πελάτες δείχνουν τώρα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το Vivaro-e μηδενικών ρύπων. Η αδελφή μάρκα της Opel, Vauxhall έχει ήδη υπογράψει συμφωνίες για 3.000 ηλεκτρικά με την British Gas και για άλλα 655 οχήματα για την εταιρεία  παροχής επαγγελματικών υπηρεσιών Mitie.