Η κοινή ..."καρδιά" της BMW M4 και της BMW M4 GT3

Οι ομοιότητες και οι εντυπωσιακές επιδόσεις  

Από τη μαζική παραγωγή στο μηχανοκίνητο αθλητισμό και επιστροφή. Η BMW M GmbH παρουσιάζει την κοινή καρδιά της νέας αγωνιστικής BMW M4 GT3 και του μοντέλου παραγωγής BMW M4 Competition .Ο Marcus Engelke, Project Manager Συστημάτων Κίνησης BMW M4, και ο Ulrich Schulz, επικεφαλής σχεδίασης συστημάτων κίνησης της BMW Motorsport, αποκαλύπτουν συναρπαστικές λεπτομέρειες του εξακύλινδρου εν σειρά κινητήρα τεχνολογίας M TwinPower Turbo, που σχεδιάστηκε εξ αρχής για μοντέλα παραγωγής και αγωνιστικά εργαλεία.

«Με 510 hp, 650 Nm – είναι ο ισχυρότερος straight-six κινητήρας που έχουμε τοποθετήσει ποτέ σε αυτοκίνητο παραγωγής», δήλωσε ο Marcus Engelke . «Με 590 hp, 700 Nm – είναι ο ισχυρότερος straight-six κινητήρας που έχει εγκαταστήσει ποτέ η BMW σε αγωνιστικό αυτοκίνητο από τις ημέρες του BMW M1 Group 5» πρόσθεσε ο Ulrich Schulz. Οι δύο μηχανικοί περιγράφουν στη συνέχεια τις απίστευτες ομοιότητες του κινητήρα της BMW M4 Competition με εκείνον που ‘κτυπά’ στην καρδιά της νέας ναυαρχίδας της γκάμας της BMW M Motorsport.

Διανύοντας ήδη την τελευταία χρονιά εξέλιξης, η BMW M4 GT3 θα υποστηρίξει τις ομάδες της BMW M Motorsport σε αγώνες GT να διεκδικήσουν νίκες και τίτλους σε όλο τον κόσμο το 2022.