Πότε έρχεται στην χώρα μας το CUPRA Formentor

Ποιος διάσημος τερματοφύλακας το οδηγεί ήδη

Η CUPRA ξεκινά την παραγωγή του νέου Formentor. Το πρώτο όχημα που έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για την μάρκα είναι έτοιμο να κυκλοφορήσει στην αγορά από την επόμενη εβδομάδα στην κορυφαία του έκδοση των 310PS, ενώ θα διαθέτει συνολικά μία γκάμα επτά κινητήρων, συμπεριλαμβανομένων plug-in υβριδικών εκδόσεων από το επόμενο έτος.Συνολικά, η παραγωγή του πρώτου αποκλειστικού μοντέλου CUPRA απαιτεί τη συμμετοχή 3.000 εργαζομένων στη γραμμή παραγωγής 2 του εργοστασίου, χωρισμένη σε τρεις βάρδιες. Η αρχική παραγωγή του Formentor θα ξεκινήσει με 160 αυτοκίνητα την ημέρα.

Το πρώτο μοντέλο με έγκριση τύπου μάρκας CUPRA, ενώνεται με το CUPRA Ateca και το CUPRA Leon, των οποίων οι νέες εκδόσεις λανσάρονται επίσης στην αγορά το τελευταίο τρίμηνο του 2020. Επιπλέον, η CUPRA θα ξεκινήσει το ταξίδι της προς τον εξηλεκτρισμό με την άφιξη των πρώτων plug-in υβριδικών εκδόσεων του CUPRA Leon, πριν από το τέλος του έτους και του CUPRA Formentor, στις αρχές του 2021. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει το CUPRA el -Born, το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο, το οποίο θα λανσαριστεί στην αγορά το επόμενο έτος. Η μάρκα αναμένεται να φτάσει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ του συνολικού κύκλου εργασιών της SEAT, όταν θα είναι διαθέσιμη όλη η γκάμα της.


Το νέο μοντέλο της CUPRA, που πρόσφατα ορίστηκε ως το επίσημο αυτοκίνητο της FC Barcelona, παραδόθηκε στον τερματοφύλακα της ομάδας και παγκόσμιο πρεσβευτή της CUPRA, Marc ter Stegen. Ο Γερμανός παίκτης παρέλαβε τα κλειδιά του Formentor στα πλαίσια της διαδικτυακής εκδήλωσης για τον εορτασμό της έναρξης παραγωγής του νέου μοντέλου, που πραγματοποιήθηκε στο CUPRA Garage στο Martorell.Οι πρώτες αφίξεις του νέου μοντέου στην χώρα μας αναμένονται πολύ σύντομα, ενώ θα ακολουθήσει σε λίγες ημέρες η ανακοίνωση των τιμών διάθεσης αρχικά για τις ειδικές εκδόσεις λανσαρίσματος που φέρουν όλες τον κορυφαίο βενζινοκινήτηρα της γκάμας του Formentor.