Έρχονται τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα της Fiat-Chrysler 

Τι ξεχωριστό έχουν σε σχέση με τον ανταγωνισμό 

Fiat -Ghrysler  ηλεκτροκίνητα μοντέλα

Τα Fiat Centoventi και Fiat Professional Ducato φέρνουν στο προσκήνιο μία νέα λογική στην απόκτηση και χρήση των ηλεκτρικών οχημάτων.
To Μιλάνο φιλοξένησε το 3ο e-Mobility Festival,  με την Η Fiat Chrysler Automobiles να παρουσιάζει το πρωτότυπο Fiat Centoventi, το plug-in υβριδικό Jeep Compass και το αμιγώς ηλεκτρικό Fiat Professional Ducato Electric, ενώ παράλληλα ανέλυσε την ολιστική της προσέγγιση για τη νέα εποχή της αυτοκίνησης. 


Η FCA σύμφωνα και με το στρατηγικό πλάνο του ομίλου για την περίοδο 2018-2022 θα παρουσιάσει μία σειρά μοντέλων, με πρώτο το νέο ηλεκτρικό Fiat 500, τα οποία θα διαθέτουν υβριδικά, plug-in υβριδικά και αμιγώς ηλεκτρικά συστήματα κίνησης. Το νέο Jeep Renegade PHEV που θα λανσαριστεί το πρώτο 3μηνο του επόμενου έτους και χάρη στο σύστημα eAWD θα συνδυάζει την υψηλή απόδοση (έως 240 ίππους) με τις χαμηλές εκπομπές ρύπων (λιγότερα από 50γρμ./χλμ. CO2) και τις κορυφαίες εκτός δρόμου δυνατότητες. Αντίστοιχα στην Alfa Romeo το συγκεκριμένο σύστημα θα τονίζει το σπορ χαρακτήρα με τον πλέον φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο. Τέλος τα ηλεκτρικά επαγγελματικά οχήματα, όπως το νέο Fiat Professional Ducato, θα συμπληρώσουν άλλες φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις, όπως είναι η χρήση του φυσικού αερίου (CNG).


Τα Fiat Centoventi και Fiat Professional Ducato φέρνουν στο προσκήνιο μία νέα λογική στην απόκτηση και χρήση των ηλεκτρικών οχημάτων. Ο χρήστης θα μπορεί να επιλέγει την αυτονομία που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες του, αποφεύγοντας με αυτό τον τρόπο την άσκοπη αύξηση του κόστους κτήσης, αλλά και την σπατάλη πολύτιμων πρώτων υλών.

Παράλληλα όπως παρουσίασε το Centoventi ο χρήστης θα μπορεί να μεταβάλει κατά βούληση την αυτονομία του οχήματος του προσθέτοντας ή αφαιρώντας συσσωρευτές σύμφωνα με τις ανάγκες του. Η απόλυτη ευελιξία αποτελεί κύριο συστατικό στον «εκδημοκρατισμό» της ηλεκτροκίνησης που θέλει να επιτύχει η Fiat, δίνοντας τη δυνατότητα όλος ο κόσμος να απολαύσει τα πλεονεκτήματα αυτής της τεχνολογίας. Τέλος η ευελιξία χρήσης θα αποτελέσει σημαντικό παράγοντα στην εξέλιξη του car sharing, μιας τάσης με συνεχώς αυξανόμενη δυναμική.

Βαγγέλης Γκούμας

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top