H καλλιτεχνική προσέγγιση του BMW Vision M NEXT 

Μέσα από τέσσερις εικόνες

Σε συνεργασία με το BMW Group, ο Thomas Demand δημιούργησε μία σειρά από φωτογραφίες που αποκαλύπτουν πολύ διακριτικά κάποιες πρώτες λεπτομέρειες του αυτοκινήτου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Demand συνεργάζεται με το BMW Group. Ήδη το 2000, το BMW Group ζήτησε τη δημιουργική συνδρομή του Demand για την περίοπτη συλλογή AutoWerke, στην οποία συμμετείχαν 28 καλλιτέχνες διεθνούς φήμης – Candida Höfer, Wolfgang Tillmans, Thomas Struth και Demand – με δημιουργίες τους που είχαν θέμα τα αυτοκίνητα και τη μετακίνηση.

Τώρα, ο Demand επιστρατεύει εκ νέου τη δημιουργική φαντασία και τα υλικά της επιλογής του – χαρτί, χαρτόνι και φωτογραφία – για ένα νέο θέμα: τη μετακίνηση του μέλλοντος.


Η φωτογραφική του ματιά καθρεπτίζεται σε τέσσερις εικόνες που, αν και αποτυπώνουν λεπτομέρειες του BMW Vision M NEXT, εν τούτοις είναι καθαρά αφηρημένη φωτογραφική τέχνη. Το κοινό θα πρέπει να περιμένει μέχρι την παρουσίαση του BMW Vision M NEXT στο Μόναχο σε λίγες ημέρες, για να το δει με σάρκα και οστά σε μία απτή πραγματικότητα.

Βαγγέλης Γκούμας