Φρανκφούρτη Βαρκελώνη: αναζητώντας την τέλεια φωτογραφία για το Zafira

Σε μία διαδρομή άνω των 2.700 χιλιομέτρων

Μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου, οι δύο χρήστες του Instagram Ana Sampaio Barros και Marco Gaggio – γνωστοί ως @anasbarros και @neumarc – ταξιδεύουν από τη Φρανκφούρτη μέχρι τη Βαρκελώνη με ένα Opel Zafira – αναζητώντας την τέλεια φωτογραφία. Όσοι θέλουν να τους ακολουθήσουν από την αρχή μέχρι το τέλος του ταξιδιού και να απολαύσουν αξέχαστες εικόνες μπορούν απλά να συνδέονται στο #ConnectedRoadTrip.

Αναχώρησαν από το “Mainhattan” στις 24 Αυγούστου και ξεκίνησαν το ταξίδι τους συγκεντρώνοντας πληροφορίες από τους ντόπιους χρήστες για την υπηρεσία φωτογραφιών και βίντεο του Instagram. Άλλωστε, σκοπός τους ήταν να τραβήξουν την καλύτερη φωτογραφία της πόλης και να την μοιραστούν με όλους. Η Ana και ο Marco ήδη απολάμβαναν αξέχαστες εικόνες καθώς κινούνται κάτω από τον αστικό ουρανό χάρη στην πανοραμική οροφή του Zafira.

Σε μία διαδρομή άνω των 2.700 χιλιομέτρων, η Πορτογαλίδα φωτογράφος και ο σύντροφός της από τη Βενετία μοιράζονται την ομορφιά των πόλεων και των τοπίων της διαδρομής μέσα από τα βίντεο και τις φωτογραφίες τους. Στην πορεία, δίνουν πρακτικές συμβουλές σε πραγματικό χρόνο σε περισσότερους από 458.000 followers: όπως σε ποιο σημείο μπορείς να απολαύσεις την καλύτερη ατμόσφαιρα στο Παρίσι νωρίς το πρωί ή που μπορείς να φας τα καλύτερα τάπας στη Βαρκελώνη.

Οι δύο ταξιδιώτες έχουν ήδη εκτιμήσει τα προσόντα του Zafira μετά την πρώτη πεντάωρη οδήγηση από τη Φρανκφούρτη στο Άμστερνταμ. Φτάνοντας χαλαροί και ξεκούραστοι, είχαν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν την πόλη των καναλιών και των κτιρίων που βασίζονται στις αρχιτεκτονικές αρχές της Σχολής του Άμστερνταμ. Το επόμενο πρωί, πήραν το φέρι από το Hoek van Holland κοντά στο Rotterdam για το Harwich, και στη συνέχεια οδήγησαν κατά μήκος της νότιας ακτής της Αγγλίας μέχρι το Margate. Το Navi 950 IntelliLink Touch αποδείχτηκε αξιόπιστος σύντροφος. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σταματούσαν και τραβούσαν φωτογραφίες τις οποίες και αναρτούσαν.

Το νέο συμπαγές πολυμορφικό της Opel αποδείχτηκε και πολύ πρακτικό. Μετά από δύο συναρπαστικές ημέρες στο Παρίσι, επόμενος σταθμός είναι η Σαραγόσα μέσω Μπορντό. Έργο υψηλού αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος το Bridge Pavilion που υπογράφει η διάσημη αρχιτέκτων Zaha Hadid. Έχοντας χτιστεί πάνω από τμήμα του Ισπανικού Έβρου, είναι το κύριο τοπόσημο της World Expo 2008. Η γέφυρα μήκους 275 m συνδέει την πόλη με το χώρο της έκθεσης. Επόμενος σταθμός η Βαρκελώνη.

Το νέο Opel Zafira ξεχωρίζει για την άνεση, ευρυχωρία και ανυπέρβλητη ευελιξία του χάρη στο σύστημα καθισμάτων Flex7, τα εργονομικά εμπρός καθίσματα με πιστοποίηση AGR (Aktion Gesunder Rücken e.V. – Campaign for Healthier Backs) και το προσαρμοζόμενο πλαίσιο FlexRide. Αλλά πέρα από αυτά, το λεγόμενο “Σαλόνι σε τροχούς” διαθέτει επίσης κορυφαία συνδεσιμότητα. Το σύστημα προσωπικής υποστήριξης και συνδεσιμότητας Opel OnStar μετατρέπει το νέο Zafira σε κινητό 4G/LTE Wi-Fi Hotspot. Τι πιο φυσικό λοιπόν από το να στείλουμε το “Travelling Lounge 4.0” σε ένα πολύ ξεχωριστό ταξίδι; Ένα ConnectedRoadTrip.Αυτό σημαίνει ευελιξία Zafira – άφθονος χώρος για αποσκευές και άλλα αντικείμενα, ακόμα κι αν το ταξίδι διαρκεί πάνω από δύο εβδομάδες.

Βαγγέλης Γκούμας