Η Hyundai Motorsport πρώτη στο Ράλι Αργεντινής

Mε το νέο i20 WRC

Η Hyundai Motorsport κατέκτησε τη δεύτερη μέχρι σήμερα νίκη της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι της FIA (WRC) σε ένα συναρπαστικό τελικό στην Αργεντινή, στον τέταρτο γύρο της σεζόν 2016.

Οι Hayden Paddon και John Kennard, οι οποίοι ήταν μεταξύ των πιο γρήγορων, κάνοντας έναν συγκλονιστικό αγώνα επισκίασαν τον Sébastien Ogier που ασκούσε σκληρή πίεση και κατέκτησαν τη νίκη με 14,3 δευτερόλεπτα διαφορά.
Το αποτέλεσμα σηματοδοτεί όχι μόνο τη πρώτη νίκη του Hayden Paddon στο WRC, αλλά και τη παρθενική νίκη για το Νέας Γενιάς i20 WRC μόλις στην τέταρτη εμφάνισή του.

Συνεχίζει, επίσης, το ανταγωνιστικό της ξεκίνημα σε μια σεζόν WRC στη σύντομη ιστορία της, κατακτώντας για 3η φορά το βάθρο και επιβεβαιώνοντας τη δεύτερη θέση της Hyundai Motorsport στο Πρωτάθλημα των
κατασκευαστών.


Η νίκη αυτή συνεχίζει το εντυπωσιακό ξεκίνημα της Hyundai Motorsports στη σεζόν 2016 WRC μετά το βάθρο του Μόντε Κάρλο και το βάθρο στη Σουηδία καθώς και την τέταρτη θέση στο Μεξικό. Αξίζει να σημειωθεί ότι η νίκη αυτή είναι η πρώτη νίκη της ομάδας μετά το Ράλι Γερμανίας το 2014 και οι επιδόσεις αυτές υπογραμμίζουν ότι το νέας γενιάς i20 WRC αντιμετωπίζει επί ίσοις όροις τους αντιπάλους του.

Ο πέμπτος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι της FIA, είναι το Rally de Portugal και θα πραγματοποιηθεί 19 έως 22 Μαϊου, όπου η Hyundai Motorsport στοχεύει να συνεχίσει τη νικηφόρο πορεία της με το i20 WRC.

Βαγγέλης Γκούμας