Οι μηχανικοί της Opel αποκτούν το «σπίτι» τους

Νέο κέντρο εξέλιξης κινητήρων του μέλλοντος

Σε μία επιφάνεια συνολικού εμβαδού περίπου 36.000 τετραγωνικών μέτρων, στην έδρα της στο Rüsselsheim από το 2017 οι μηχανικοί και τεχνικοί της Opel θα εξελίσσουν τους κινητήρες του μέλλοντος.

Η εταιρία συνεχίζοντας την επενδυτική της επέλαση, διέθεσε 210 εκατομμύρια ευρώ στην ανέγερση ενός συγκροτήματος κτιρί��ν - το ψηλότερο από τα οποία θα είναι επταώροφο – στο νοτιοδυτικό τομέα των εγκαταστάσεων του Διεθνούς Κέντρου Τεχνικής Εξέλιξης (ITDC).

Το νέο κέντρο θα στεγάζει επίσης 43 πάγκους δοκιμών επιδόσεων τελευταίας γενιάς. Το κατασκευαστικό πρόγραμμα αποτελεί τμήμα της επένδυσης που ανακοινώθηκε πέρσι και προβλέπει 230 εκατομμύρια ευρώ για νέες εγκαταστάσεις δοκιμών και μηχανολογίας στο ITDC και στο Κέντρο Δοκιμών του Rodgau-Dudenhofen.

Το μερίδιο του λέοντα - δηλαδή 210 εκατομμύρια ευρώ - επενδύεται στις εγκαταστάσεις του Rüsselsheim. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κτιριακή επένδυση στο Rüsselsheim από το 2002 που άνοιξε το νέο εργοστάσιο παραγωγής.

Στην τελετή της θεμελίωσης ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν ο CEO Dr. Karl-Thomas Neumann, ο επικεφαλής του συμβουλίου εργαζομένων της Opel Dr. Wolfgang Schäfer-Klug, ο αντιπρόεδρος του τομέα κινητήρων της GM Steven Kiefer, το μέλος Δ.Σ. της Opel Michael Ableson υπεύθυνος μηχανολογίας, και δύο υψηλόβαθμα πολιτικά στελέχη: ο υπουργός οικονομικών της Έσσης, Tarek Al-Wazir και ο δήμαρχος του Rüsselsheim, Patrick Burghardt.

Βαγγέλης Γκούμας