Θρήνος στο ποδόσφαιρο: «έφυγε» ο Σόκρατες

Βακτήριο στο αίμα και το σώμα του

Θρήνος στο ποδόσφαιρο: «έφυγε» ο Σόκρατες

Σε ηλικία 57 ετών άφησε στο νοσοκομείο ο θρύλος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, Σόκρατες! Ο Βραζιλιάνος άσος δεν κατάφερε να νικήσει την λοίμωξη που τον ταλαιπωρούσε.


«Το νοσοκομείο “Άλμπερτ Αϊνστάιντ” ενημερώνει με βαθιά θλίψη τον θάνατο του πρώην ποδοσφαιριστή Σόκρατες στις 04:30 τα ξημερώματα απόσηψαιμικό σοκ», αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν.


Τους τελευταίους μήνες ο Σόκρατες αντιμετώπιζε αρκετά προβλήματα με την υγεία του καθώς είχε μεταφερθεί εκτάκτως σε νοσοκομείο δύο φορές μέσα στο 2011. Οι γιατροί έκαναν λόγο για γαστρεντερική αιμορραγία, αποδίδοντας την στην μεγάλη του αδυναμία στο ποτό.


Ο 57χρονος ποδοσφαιριστής μεταφέρθηκε στο «Άλμπερ Αϊνστάιν» την Πέμπτη για ύποπτο κρούσμα τροφικής δηλητηρίασης, αλλά αμέσως μεταφέρθηκε στην μονάδα εντατικής θεραπείας αφού διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί σηπτικό σοκ, με ένα βακτήριο από την λοίμωξη που τον ταλαιπωρούσε τους τέσσερις τελευταίους μήνες να έχει εξαπλωθεί στο αίμα του και σε όλο του το σώμα.


Ο παλαίμαχος άσος έκανε σπουδαία καριέρα την δεκαετία του '80 με τις φανέλες των Κορίνθιανς, Φλαμένγκο, Σάντος, ενώ μέτρησε 60 συμμετοχές με την εθνική Βραζιλίας της οποίας αρχηγός ήταν στο Μουντιάλ του 1982.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top