Αποθεωτική υποδοχή στους πρωταθλητές κόσμου

Νέο βίντεο με όσα συνέβησαν στους δρόμους της Μαδρίτης

Αποθεωτική υποδοχή στους πρωταθλητές κόσμου

Δεκάδες χιλιάδες φίλαθλοι αποθέωσαν αργά το απόγευμα της Δευτέρας στο κέντρο της Μαδρίτης την Εθνική Ισπανίας, ένα εικοσιτετράωρο μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Γιοχάνεσμπουργκ. Η αποστολή των «φούριας ρόχας» επιβιβάστηκε σε ανοιχτό λεωφορείο στα χρώματα της ισπανικής σημαίας και έκανε γύρο θριάμβου καλύπτοντας μια απόσταση πέντε χιλιομέτρων στις κεντρικές λεωφόρους της ισπανικής πρωτεύουσας.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας, παρά τον καύσωνα που επικρατούσε, βγήκαν στους δρόμους και χαιρέτισαν τους παγκόσμιους πρωταθλητές. Την ίδια ώρα, οι παίκτες φορώντας τις κόκκινες φανέλες και επιδεικνύοντας το τρόπαιο, ανταπέδιδαν τους χαιρετισμούς ενώ το πλήθος ζητωκραύγαζε «Campeones, Campeones» και «Viva Espana».

Νωρίτερα την αποστολή υποδέχθηκε ο βασιλιάς Χουάν Κάρλος. «Εξ ονόματος ολόκληρου του λαού πρωταθλητές σας ευχαριστούμε», είπε ο πρώτος πολίτης της χώρας και συμπλήρωσε: «Η κατάκτηση είναι απόλυτα δίκαιη από μια εξαιρετική ομάδα που έδωσε χαρά σε όλους τους Ισπανούς. Γεμίσατε περηφάνια το λαό και ολόκληρος ο πλανήτης μιλάει για τη χώρα μας».

Στη συνέχεια η ομάδα έγινε δεκτή από τον πρωθυπουργό Χοσέ Λουίς Θαπατέρο και μέλη του υπουργικού του συμβουλίου. Εμφανός χαρούμενος, ο ισπανός πρωθυπουργός είπε στα μέλη της αποστολής: «Με την κατάκτηση του Μουντιάλ συντελέσατε ώστε να λάμψει η εικόνα της Ισπανίας σε ολόκληρο τον κόσμο. Αυτό το τρόπαιο είναι δικό σας καθώς το κερδίσατε στο γήπεδο, όμως ανήκει σε όλους τους Ισπανούς». Μάλιστα, ο σκόρερ του τελικού Άντρες Ινιέστα δώρισε στον Θαπατέρο μια φανέλα της Εθνικής Oμάδας με τις υπογραφές όλων των παικτών της παγκόσμιας πρωταθλήτριας, γεγονός που εκτίμησε ιδιαίτερα ο ισπανός πρωθυπουργός.

Νωρίτερα, δεκάδες χιλιάδες οπαδοί είχαν συγκεντρωθεί και στο αεροδρόμιο για την υποδοχή του ειδικού αεροσκάφους της Iberia που έφερε την αποστολή από τη Νότιο Αφρική.

Δείτε στο βίντεο πλάνα από τον γύρο θριάμβου της ισπανικής ομάδας στους δρόμους της Μαδρίτης και την αποθέωση που γνώρισαν τα μέλη της...

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top