Η ώρα του μεγάλου τελικού έφτασε

Η Ολλανδία αντιμέτωπη με την Ισπανία

Σήμερα είναι ο μεγάλος τελικός… Ολλανδία και Ισπανία έρχονται αντιμέτωπες την Κυριακή το βράδυ στο Σόκερ Σίτι του Γιοχάνεσμπουργκ μπροστά σε μια μοναδική πρόκληση: Την κατάκτηση του Μουντιάλ.


Μετά από ένα μήνα αδιάκοπων παιχνιδιών και προβλέψεων, λοιπόν, το Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής ρίχνει αυλαία…


Τα προγνωστικά, μέχρι και ο Πολ το χταπόδι, επιμένουν ότι η Ισπανία έχει τον πρώτο λόγο. Όμως ποιος μπορεί να είναι σίγουρος απέναντι σε μια τέτοια Ολλανδία;;;


Με τη Σακίρα και τα σέξι λικνίσματά της πριν τον αγώνα, το θερμόμετρο θα φτάσει σίγουρα στα ύψη!!! Στην τελετή που θα ξεκινήσει ��ύο ώρες πριν τον μεγάλο τελικό(19:30), θα λάβουν μέρος και 780 χορευτές.


Ο εκπρόσωπος της διοργάνωσης, Ζερμέν Κρεγκ αποκάλυψε ότι το πρόγραμμα θα είναι περισσότερο νεανικό και όχι φολκλορικό όπως στην έναρξη, ενώ θα περιλαμβάνει αρκετά εφέ με τον φωτισμό.


Εν τω μεταξύ, η Γερμανία κατέκτησε τελικά την τρίτη θέση στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής, μετά τη νίκη της με 2-3 επί της Ουρουγουάης σε έναν αγώνα που είχε από όλα: ανατροπές, εναλλαγή παιχνιδιού και τέρματα.

Μεγάλος νικητής της αναμέτρησης αναδείχθηκε βέβαια ο Πωλ, το διάσημο πλέον χταπόδι του ενυδρείου του Ομπερχάουζεν, το οποίο προέβλεψε τη νίκη της Γερμανίας, πετυχαίνοντας σερί επτά συνεχών προβλέψεων.


Αυτό που περιμένει τώρα ο Πωλ, ο οποίος φλέρταρε για λίγη ώρα με το ...μπάρμπεκιου, είναι η δικαίωσή του και στον τελικό με νίκη της Ισπανίας.

Τα «πάντσερ» πήραν προβάδισμα στο σκορ από το 19 με το γκολ που πέτυχε ο Τόμας Μίλλερ και εννέα λεπτά αργότερα οι Λατινοαμερικάνοι έφεραν το σκορ στα ίσα με γκολ του Cavani.


Στο 41, η Ουρουγουάη βρέθηκε κοντά στο δεύτερο γκολ, όταν ο Φορλάν βρήκε σε καλή θέση τον Σοάρες, ο οποίος όμως δεν τείωσε σωστά τη φάση.


Οι δύο ομάδες πήγαν ισόπαλες στα αποδυτήρια, όμως με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, οι Ουρουγουανοί πίεσαν και στο 51 ο DiegoForlanπέτυχε την απόλυτη ανατροπή, γράφοντας το 2-1.

Η χαρά τους ωστόσο δεν κράτησε πολύ, αφού πέντε λεπτά αργότερα ο Jansen εκμεταλλεύτηκε την λανθασμένη έξοδο του Ουρουγουανού γκολκίπερ και ισοφάρισε σε 2-2.


Οι δύο ομάδες συνέχισαν να πιέζουν τις αντίπαλες εστίες και μετά από συνεχείς αντεπιθέσεις, στο 82, ο Κεντίρα με κεφαλιά έγραψε το 2-3 και έστειλε τη Γερμανία στο τρίτο σκαλί του βάθρου του Παγκοσμίου Κυπέλου.


Δείτε την τελετή λήξης του 2006 με τη Σακίρα...