Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Aegean Regatta 2010

Ενδιαφέρον ξένων δικτύων για την κάλυψη της διοργάνωσης

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Aegean Regatta 2010

Με δεκάδες πυροτεχνήματα γιορτάστηκε από 1.200 ιστιοπλόους στο λιμανάκι του Μολύβου η λήξη της φετινής «Aegean Regatta», η οποία συμπλήρωσε δέκα χρόνια ζωής. Μια εβδομάδα μετά την εκκίνηση από την Θάσο και αφού, μεταξύ άλλων, τα περισσότερα από 100 πληρώματα έκαναν στάση στην Σαμοθράκη και την Λήμνο, ήρθε η ώρα για μια πανηγυρική τελετή λήξης, στην οποία έλαβαν μέρος περισσότερα από 2.000 άτομα.

Στην κατηγορία ΟRC international νικητής αναδείχθηκε το σκάφος ΜΕLΙΤΙ ΙV με κυβερνήτη τον Γιώργο Ανδρεάδη. Στην κατηγορία ΙRS κέρδισε το σκάφος ΑΕLLΑ με κυβερνήτη τη Μιράντα Παπαδοπούλου. Τέλος, στην κατηγορία ΟRS CLUΒ πρώτο βγήκε το σκάφος ΙLΙΑΝΑ- ΚΑVΑLΑ ΒLUΕ CΙΤΥ με κυβερνήτη τον Στάθη Σοφίτζη. Περίπου εκατό ιστιοπλοϊκά με σχεδόν 1.200 ιστιοπλόους ταξίδεψαν για μία εβδομάδα στη θάλασσα του Ανατολικού Αιγαίου, διανύοντας περισσότερα από 160 ναυτικά μίλια.

Το μοναδικό και πρωτότυπο ταξίδι στο Αιγαίο της «Αegean Regatta» άρχισε το 2001. Εκτοτε κάθε χρόνο συγκεντρώνει περισσότερα από 100 αγωνιστικά σκάφη αποδεικνύοντας ότι είναι ο αγώνας ανοικτής θαλάσσης με τη μεγαλύτερη συμμετοχή στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα επιβεβαίωσε και τον διεθνή χαρακτήρα του με συμμετοχές σκαφών από τις Ρωσία, Ιταλία, Αγγλία, Βουλγαρία και Κύπρο. Μάλιστα, φέτος την «Αegean Regatta» κάλυψαν εκτός από τα ελληνικά ΜΜΕ και διεθνή όπως τα CΝΝ, ΒΒC και Sky Εurope.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top