Έσπα��ε τη νηστεία για το ποδόσφαιρο

Πήρε όμως άδεια από τον ιερέα του...

Ένα σοβαρό πρόβλημα έχουν αυτήν την περίοδο ��ι μουσουλμάνοι ποδοσφαιριστές. Επειδή είναι η περίοδος του ραμαζανιού, δεν επιτρέπεται να φάνε στην διάρκεια της ημέρας και έτσι παρουσιάζονται εξουθενωμένοι στους αγώνες.

Τη λύση έδωσε όμως ένας μουφτής για τον γκανέζο ποδοσφαιριστή του Ερυθρού Αστέρα Αβάλ Ισάχ, που ως πιστός μουσουλμάνος τηρούσε τη νηστεία με αποτέλεσμα να αντικατασταθεί στα μισά του αγώνα που έδωσε η ομάδα του την περασμένη εβδομάδα γιατί αισθανόταν εντελώς εξαντλημένος.

Ανησυχώντας για την ασυνήθιστη αυτή κατάσταση, οι υπεύθυνοι της ομάδας απευθύνθηκαν στο μουφτή του Βελιγραδίου, Μουχάμεντ Γιουσούφπαχιτς, ζητώντας του να βρει μια λύση στο πρόβλημα. Αυτός του επέτρεψε να σπάσει τη νηστεία του Ραμαζανιού για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις αθλητικές υποχρεώσ��ις του.

«Ο μουφτής του επέτρεψε να τρώει κάτι, εάν αισθάνεται άσχημα την ημέρα του αγώνα», εξήγησε ο εκπρόσωπος του Ερυθρού Αστέρα, Μάρκο Νικολόφσκι.

Έτσι βρέθηκε λύση στο ασυνήθιστο πρόβλημα, που αντιμετωπίζουν φέτος αρκετοί μουσουλμάνοι ποδοσφαιριστές και μαζί οι ομάδες τους. Βλέπετε, φέτος το Ραμαζάνι έχει πέσει μέσα στον Αύγουστο προκαλώντας πολλά προβλήματα στους πιστούς μουσουλμάνους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι ταλαιπωρούνται ταυτόχρονα και από την εξαντλητική ζέστη - αλλά δεν επιτρέπεται να πιούνε ούτε γουλιά νερό....

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top