Εκτός Εθνικής για 18 αγώνες ο Ανελκά

Βαρύς ο πέλεκυς για τα «κακώς κείμενα» στο Μουντιάλ

Εκτός Εθνικής για 18 αγώνες ο Ανελκά

Ποινή αποκλεισμού 18 αγώνων στον διεθνή Γάλλο επιθετικό Νικολά Ανελκά ανακοίνωσε η επιτροπή της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Γαλλίας για τις ύβρεις που είχε εκτοξεύσει κατά του πρώην ομοσπονδιακού προπονητή των «τρικολόρ», Ραϊμόν Ντομενέκ, στο ημίχρονο του αγώνα με το Μεξικό στο πλαίσιο των αγώνων για τους ομίλους του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Αφρικής.


Η γαλλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοίνωσε τις ποινές των παικτών που είχαν κληθεί σε απολογία για τα «κακώς κείμενα» που έλαβαν χώρα στις τάξεις της Εθνικής Γαλλίας κατά την παρουσία της στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής τα οποία είχαν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στη Γαλλία προκαλώντας την παρέμβαση μέχρι και του Πρόεδρου της χώρα, Νικολά Σαρκοζί.


Εκτός του Ανελκά, ο οποίος τιμωρήθηκε αυστηρότερα απ’ όλους με ποινή αποκλεισμού 18 αγώνων από την Εθνική Γαλλίας, ο Πατρίς Εβρά τιμωρήθηκε με αποκλεισμό πέντε αγώνων ενώ ο Φρανκ Ριμπερί -ως αρχηγός της αποστολής- τιμωρήθηκε με αποκλεισμό από τρεις αγώνες των «τρικολόρ». Επίσης,ποινή αποκλεισμού ενός αγώνα επιβλήθηκε στον Ζερεμί Τουλαλάν επειδή θεωρήθηκε ότι υποκίνησε τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των παικτών όπως αυτή να απέχουν των προπονήσεων στις 20 Ιουνίου σε ένδειξη συμπαράστασης προς τον Ανελκά.


Αντίθετα, «αθώο» έκρινε η γαλλική Ομοσπονδία τον ‘Έρικ Αμπιντάλ ο οποίος είχε κληθεί σε απολογία για να εξηγήσει τους λόγους που δεν αγωνίστηκε στην αναμέτρηση με το Μεξικό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top