Ουρές στην εκκλησία για το... Παγκόσμιο Κύπελλο

Το τρόπαιο του Μουντιάλ στον οίκο του Θεού!!!

Ουρές στην εκκλησία για το... Παγκόσμιο Κύπελλο

Έχει χαρακτηριστεί άπειρες φορές ως το «άγιο δισκοπότηρο» του ποδοσφαίρου. Βρήκε όμως τον τρόπο να τρυπώσει σε Ιερό Ναό, εκεί που είναι ο συνήθης τόπος των ιερών δισκοπότηρων. Και να λατρευτεί, λες και πρόκειται για έναν νέο άγιο. Ο λόγος για το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αυτό που πριν ένα μήνα κατέκτησε η Ισπανία στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής.

Η παρουσία της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Ισπανίας στο Μεξικό, για φιλικό αγώνα με την εκεί ομάδα στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια της ανεξαρτησίας του Μεξικό από την... Ισπανία, έφερε το τρόπαιο του Μουντιάλ πιο κοντά σε αυτό που φαντάζονται οι περισσότεροι. Η κούπα τοποθετήθηκε σε εκκλησία του Μέξικο Σίτι, προκειμένου οι πιστοί να προσέλθουν για τον εκκλησιασμό τους, αλλά και να δουν από κοντά το... ιερό δισκοπότηρο του ποδοσφαίρου.

Μάλιστα, όπως μπορείτε να δείτε και στην φωτογραφία, το τρόπαιο είχε τοποθετηθεί μπροστά από το ιερό, επάνω σε μία φανέλα από αυτές που φόρεσαν οι Ισπανοί στον μεγάλο τελικό της 11ης Ιουλίου απέναντι στην Ολλανδία. Επιπλέον, μετά από το τέλος της λειτουργίας, ο αιδεσιμότατος Ντιέγο Μονρόι Πόνσε ήταν και από τους ελάχιστους τυχερούς που είχαν την ευκαιρία να το αγγίξουν, αφού πήρε το Παγκόσμιο Κύπελλο στα χέρια του και μιμήθηκε τον τερματοφύλακα της Ισπανίας και αρχηγό της ομάδας Ικερ Κασίγιας, σηκώνοντάς το στον αέρα!

Πολλοί συνηθίζουν να μπερδεύουν τη θρησκεία με το ποδόσφαιρο, αλλά οι μεξικάνοι το παρακάνουν, χωρίς να προκαλούνται αντιδράσεις από το Βατικανό ή άλλους υπερσυντηρητικούς κύκλους. Ίσια – ίσα, πιστεύουν ότι με αυτόν τον τρόπο θα φέρουν πιο πολύ κόσμο στον δρόμο του Θεού. Έτσι, κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ είχαν ντύσει το άγαλμα του Αγίου Βρέφους (σε άλλη εκκλησία) με την εμφάνιση του Μεξικού. Μόνο που αυτό δεν βοήθησε την ομάδα τους να προχωρήσει πολύ στην διοργάνωση.

Τους βοήθησε όμως να αποσπάσουν μια περήφανη φιλική ισοπαλία από τους παγκόσμιους πρωταθλητές στον επετειακό αυτό αγώνα, που ήταν ο πρώτος για τους ισπανούς μετά την κατάκτηση της κορυφής του κόσμου...

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top