Ελληνικό χρυσό στην κολύμβηση

Θρίαμβος στο ευρωπαϊκό υγρού στίβου

Ελληνικό χρυσό στην κολύμβηση

Ελληνικός θρίαμβος στη λίμνη Μπάλατον, στην Ουγγαρία, καθώς η χώρα μας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ομαδικό αγώνισμα της κολύμβησης στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Πλέον, η συγκομιδή μας είναι ένα χρυσό, ένα ασημένιο και δύο χάλκινα.

Η ελληνική τριάδα, αποτελούμενη από τους Σπύρο Γιαννιώτη, Αντώνη Φωκαϊδη και Κέλυ Αραούζου κάλυψε την απόσταση των πέντε χιλιομέτρων σε 59 λεπτά και 3 δευτερόλεπτα και ήταν η ταχύτερη από τις δέκα ομάδες που συμμετείχαν στο αγώνισμα.

Τη δεύτερη θέση κατέκτησαν οι Ιταλοί με 59:55.6 και τρίτοι τερμάτισαν οι Ρώσοι με χρόνο 59:59.5.

«Ήταν κάτι που θέλαμε πολύ! Ακολουθήσαμε πολύ σωστή τακτική και δείξαμε ότι στην Ελλάδα γίνεται πολύ σωστή δουλειά στο αγώνισμα της ανοικτής θάλασσας... Αυτό που χρειάζεται είναι υπομονή, επιμονή και προπόνηση. Θα ήθελα να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στον Αντώνη, γιατί πήγε πολύ καλά στην κούρσα και στην Κέλυ που έδωσε το 110% των δυνατοτήτων της», τόνισε ο Γιαννιώτης.

Από την πλευρά της, η 19χρονη κολυμβήτρια δήλωσε: «τα αγόρια θα ήθελα να ευχαριστήσω εγώ. Με τράβηξαν πολύ μέσα στην κούρσα και γι΄αυτό πήγα γρήγορα. Δεν μπορώ να πιστέψω και πάλι ότι κατέκτησα μετάλλιο. Είναι το δεύτερο σε Ευρωπαϊκό. Είμαι πολύ χαρούμενη, ευτυχισμένη».

«Είναι μεγάλη επιτυχία, ανεπανάληπτη. Μπράβο στα παιδιά για τον τρόπο που κολύμπησαν. Εγώ τι να πω; Τα συναισθήματα είναι πρωτόγνωρα, μοναδικά», είπε ο Φωκαΐδης.

Τέλος, ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Νίκος Γέμελος, απέδωσε τα εύσημα: «τα παιδιά έκαναν απίστευτη εμφάνιση. Ακολουθήσαμε σωστή τακτική κι αυτό ήταν πολύ σημαντικό και κομβικό για να φτάσουμε στο χρυσό. Πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι δεν χάσαμε την πλοήγησή μας».

πρώτη ανάρτηση: 18:54

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top