Στη φυλακή για δολοφονία ποδοσφαιριστής στην Αγγλία

Καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για φόνο φίλου του

Στη φυλακή για δολοφονία ποδοσφαιριστής στην Αγγλία

Από τους αγωνιστικούς χώρους στο κελί της φυλακής θα βρεθεί ένας Βρετανός επαγγελματίας ποδοσφαιριστής ο οποίος καταδικάστηκε σε 25 χρόνια κάθειρξη για τη δολοφονία του φίλου του.

Ο Γκάβιν Γκραντ -περί ου ο λόγος- ξεκίνησε την επαγγελματική καριέρα του στην Τζίλιγχαμ και σύντομα οι ποδοσφαιρικές του ικανότητας εκτιμήθηκαν από τη Μίλγουολ η οποία και τον απέκτησε.

Το 2005, όμως, ο Βρετανός ποδοσφαιριστής κατηγορήθηκε για τη δολοφονία του φίλου του Λίον Λαπαστίντ, ο οποίος δολοφονήθηκε με 6 σφαίρες, κάτι που φανερά επηρέασε την απόδοση του εντός των γηπέδων. Ο Γκραντ απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες το 2007 αλλά, όπως αποδείχθηκε, αυτό ήταν προσωρινό καθώς στις 23 Ιουλίου 2010 η υπόθεση του Γκραντ εκδικάστηκε εκ νέου και αποφασίστηκε ότι ο 26χρονος Βρετανός ποδοσφαιριστής είναι ένοχος για τη δολοφονία του φίλου του μαζί με ένα άλλο άτομο τo 2004.

Αφορμή για την επανεξέταση της δολοφονίας στάθηκε μια κατάθεση ενός μάρτυρα το 2008 ότι άκουσε τον Γκραντ μαζί με ένα άλλο άτομο να συζητούν λίγο μετά τη δολοφονία πως «άξιζε να πεθάνει γιατί έδειξε ασέβεια».


Ο Γκραντ, που νωρίτερα το τρέχον έτος μόλις μεταπηδήσει στην Μπραντφορντ, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη που σημαίνει το λιγότερο 25 χρόνια πραγματικής κάθειρξης στις φυλακές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top