Βαριά ήττα για ΑΕΚ

Έχασε 4-2 από τη Ζενίτ

Βαριά ήττα για ΑΕΚ

«Ήτανε στραβό το κλίμα, το έφαγε κι ο γάιδαρος». Η λαϊκή παροιμία ταιριάζει γάντι στην περίπτωση της ΑΕΚ η οποία γνώρισε μια ακόμη βαριά ήττα με 4-2 στο γήπεδο όπου το 2004 είχε γνωρίσει συντριβή με 5-1.


Η ΑΕΚ μπήκε με όνειρα και ελπίδες ότι θα μπορούσε να πάρει κάτι θετικό από αυτόν τον αγώνα από τη σαφώς ανώτερη Ζενίτ αλλά οι ελπίδες αυτές κράτησαν 40 δευτερόλεπτα. Τόσο χρειάστηκε η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης για να σημειώσει το πρώτο της τέρμα στον αγώνα με τον Χουμποτσάν.


Τα πρώτα 10 λεπτά του αγώνα αρκούσαν για να φανούν τα σαφή προβλήματα ανάπτυξης της «Ένωσης». Στο 12ο λεπτό και ενώ οι παίκτες της ελληνικής ομάδας προσπαθούσαν να βρουν πατήματα στο γήπεδο, ένας πρώην παίκτης της ΑΕΚ, ο Πορτογάλος Μπρούνο Άλβες με κεφαλιά έκανε το 2-0 και ουσιαστικά έβαλε ταφόπλακα στις ελπίδες της «Ένωσης» από το πρώτο τέταρτο του αγώνα.


Οι Ρώσοι από εκείνο το σημείο και μετά αποφάσισαν να κάνουν συντήρηση δυνάμεων και η ΑΕΚ άρχισε να αναθαρρεί. Ώσπου ο γνωστός δράστης της ΆΕΚ, Νίκος Λυμπερόπουλος, με μια έξοχη ενέργεια και μπόλικο ποδοσφαιρικό εγωισμό στο 37ο λεπτό μείωσε σε 2-1 κάνοντας στους συμπαίκτες του νόημα αντεπίθεσης.


Μόνο που έμελλε να κρατήσει λίγο καθώς σε μια φάση στο 40’ -για την οποία η ΑΕΚ διαμαρτυρήθηκε έντονα- ο Νασούτι ανέτρεψε τον Μπιστρόφ ο οποίος είχε «τσιμπήσει» τη μπάλα με το χέρι και αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα. Ο Λάζοβιτς έκανε στη συνέ��εια το 3-1 και εκεί έληξε ουσιαστικά ο αγώνας.


Στο δεύτερο ημίχρονο, η Ζενίτ άσκησε χαλαρή πίεση και η ΑΕΚ θέλησε να διαφυλάξει την τιμή της και να αποφύγει το διασυρμό αφού δε γινόταν να αποφύγει την ήττα. Στο 57ο λεπτό η ρωσική ομάδα σημείωσε και το 4ο τέρμα με τον Λάζοβιτς και πάλι.


Σκοπός της ΑΕΚ μετά και το 4ο τέρμα των Ρώσων ήταν να μη δεχθεί άλλο τέρμα. Και όχι μόνο το κατάφερε, αλλά κόντρα στη ροή του αγώνα κατάφερε στο 81ο λεπτό σε αντεπίθεση να κερδίσει πέναλτι και να μειώσει σε 4-2.


Η ήττα αφήνει στην ΑΕΚ μια γλυκόπικρη γεύση. Σίγουρα δε μπορεί να θεωρηθεί εκτός προγράμματος καθώς η Ζενίτ είναι κατά πολύ ανώτερη (και ακριβότερη) αλλά (δεδομένων των συνθηκών στην ομάδα) έχει μεγάλη σημασία η μαχητικότητα που έδειξαν οι παίκτες ακόμη και όταν έμειναν με 10, ακόμη και όταν ήταν πίσω στο σκορ με 4-1. Οι «κιτρινόμαυροι» μένουν ακόμη ζωντανοί στο παιχνίδι της πρόκρισης στην επόμενη φάση των ομίλων και αυτό που προέχει είναι να βρει την ηρεμία της (και έναν προπονητή) η ομάδα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top