Στη μάχη του Europa League ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Άρης

Δύσκολο το έργο και των 3 ελληνικών ομάδων

Στη μάχη του Europa League ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Άρης

Ευρωπαϊκή σκυτάλη -μετά τον Παναθηναϊκό- παίρνουν οι τρεις ελληνικές ομάδες του Europa League. ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Άρης αγωνίζονται για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων της 2ης-τη τάξει- ευρωπαϊκής διοργάνωσης.


Ελπίζοντας να έχει καλύτερη τύχη από τους πρασίνους που χθες «βραχυκύκλωσαν» στο ΟΑΚΑ και ηττήθηκαν με 0-2 από την Κοπεγχάγη, ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει στις 22.05 ώρα Ελλάδος την κροατική Ντιναμό Ζάγκρεμπ.


Ο «δικέφαλος του Βορρά» θέλει να εκμεταλλευτεί την έδρα του και με τη βοήθεια του κόσμου να πετύχει το τρίποντο που θα διατηρήσει στο ακέραιο τις ελπίδες του για πρόκριση στην επόμενη φάση αλλά και θα «καλμάρει» και τους οπαδούς του οι οποίοι έχουν αρχίσει τη… μουρμούρα στις κερκίδες καθώς η απόδοση της ομάδας στους τελευταίους αγώνες δεν είναι καλή. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει κροατική ομάδα στο πλαίσιο ευρωπαϊκής διοργάνωσης.


«Επικίνδυνες αποστολές» εκτός έδρας, από την άλλη, περιμένουν τις ΑΕΚ και Άρη που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τη Ζενίτ και τη Ρόζενμποργκ αντίστοιχα.


Ο «δικέφαλος» θέλει νίκη για να κάνει μια νέα αρχή μετά την παραίτηση Μπάγεβιτς και ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι είναι πάντα ένα μεγάλο κίνητρο για έναν ποδοσφαιριστή. Ο Τραϊανός Δέλλας χθες έδωσε το σύνθημα για τον αγώνα με τη Ζενίτ στη Ρωσία στις 20.00 ώρα Ελλάδος: «να βγάλουμε εγωισμό στο γήπεδο» τόνισε ο «Κολοσσός», για μια ομάδα που έχει να αντιμετωπίσει ουκ ολίγα προβλήματα αλλά που τα τελευταία χρόνια έχει μάθει να ζει με αυτά…


Ευκαιρία… πρώτης τάξεως, εξάλλου, αποτελεί για τον Άρη η εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Ρόζενμποργκ στη Νορβηγία (22.05 ώρα Ελλάδος) αφού ενδεχόμενη νίκη θα τον φέρει σε θέση ισχύος στον όμιλο και -μάλιστα- για την κατάκτηση της πρώτης θέσης.


Το έργο των «κιτρίνων» δεν είναι καθόλου εύκολο δεδομένου ότι στο «Λέρκενταλ Στάντιον» της Ρόζενμποργκ δεν έχει καταφέρει καμία ελληνική ομάδα να επικρατήσει. Ωστόσο ο Άρης, αν εμφανίσει ένα καλό πρόσωπο, μπορεί να εκμεταλλευθεί την κακή αγωνιστική φόρμα στην οποία βρίσκεται η νορβηγική ομάδα. Ο προπονη��ής των «κιτρίνων», Έκτορ Ραούλ Κούπερ, έδωσε εξάλλου το σύνθημα: «Ο Άρης ήρθε για να νικήσει».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top