Ήττα 0-2 για ΠΑΟ από Κοπεγχάγη

Κακή εμφάνιση με πολλά λάθη οι ”πράσινοι”

Ήττα 0-2 για ΠΑΟ από Κοπεγχάγη

Αλλιώς ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός και αλλιώς τε��είωσε τον αγώνα… Ξεκίνησε ορεξάτος και απειλητικός και τελείωσε αποδιοργανωμένος και απογοητευμένος.

Το αποτέλεσμα ήταν κάθε άλλο από αυτό που ζητούσε το «τριφύλλι»: τη νίκη. Τελικά η Κοπεγχάγη ήταν αυτή που κέρδισε τον αγώνα παρά το γεγονός ότι οι «πράσινοι» μπήκαν με φόρα από τα αποδυτήρια και στα πρώτα λεπτά του αγώνα έδειξαν ότι δεν θα αφήσουν στην Κοπεγχάγη να πάρει ανάσα.

Μετά τις 2-3 ευκαιρίες με σουτ στα πρώτα δέκα λεπτά, όμως, ο Παναθηναϊκός έδειξε να «κάθεται» και η Κοπεγχάγη άρχισε να πλησιάζει την εστία των «πρασίνων».

Εκμεταλλευόμενη λάθη των παικτών του Παναθηναϊκού, η Κοπεγχάγη «πάγωσε» το ΟΑΚΑ στο 28ο λεπτό όταν, μετά από μπαλιά του Γκρόνκιερ, ο Εντόι πρόλαβε την άστοχη έξοδο του Τζόρβα και πλάσαρε τη μπάλα που κατέληξε αργά και βασανιστικά στην κενή εστία των γηπεδούχων κάνοντας το 0-1.

Και εκεί ο Παναθηναϊκός έψαχνε και πάλι να βρει τα πατήματα του στο γήπεδο και να ισορροπήσει το παιχνίδι, η Κοπεγχάγη (αφού έχασε μια μεγάλη ευκαιρία το 33’) έφθασε και στο δεύτερο τέρμα στο 37ο λεπτό: ο Εντόι κέρδισε φάουλ έξω από την περιοχή με τον ΖΙλμπέρτο να τιμωρείται με κίτρινη κάρτα για την ανατροπή. Την εκτέλεση του φρόντισε ο Βίνγκαρντ ο οποίος με φάλτσο ξεγέλασε τον Τζόρβα που απλά είδε την μπάλα να καταλήγει στην αριστερή του γωνία για το 0-2.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να έχει αρκετό χρόνο να αντιδράσει αν δε συνέβαινε το μοιραίο: ο Ζιλμπέρτο Σίλβνα αντίκρισε στο 50ο λεπτό τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε τον ΠΑΟ να παλεύει την ανατροπή με 10’ παίκτες.

Η συνέχεια ήταν -δυστυχώς- παράσταση για έναν ρόλο καθώς ο Παναθηναϊκός έδειξε να μην μπορεί να οργανώσει το παιχνίδι του και τους Δανούς να εκμεταλλεύονται την αριθμητική υπεροχή.

Η Κοπεγχάγη παρ’ ολίγο να σημειώσει και τρίτο τέρμα στο 70’ όταν και ο Νόργκααρντ σημάδεψε το δοκάρι.

Το τέλος του αγώνα βρίσκει την Κοπεγχάγη πρώτη στον όμιλο με 6 βαθμούς μετά την ισοπαλία της Μπαρτσελόνα με τη Ρουμπίν Καζάν. Η Μπαρτσελόνα ακολουθεί με 4 βαθμούς, η Ρουμπίν Καζάν είναι τρίτη με 1 βαθμό και τελευταίος ο Παναθηναϊκός με 0 βαθμούς.

«Τα λάθη πληρώνονται στο Τσάμπιονς Λιγκ»

Τη διαπίστωση ότι η ομάδα ουσιαστικά δεν βγήκε ποτέ στο 2ο ημίχρονο έκανε ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Νίκος Νιόπλιας λέγοντας ότι «η αποβολή ουσιαστικά τελείωσε το παιχνίδι. Από εκεί και πέρα εμείς ήταν σα να μη βγήκαμε ποτέ στο γήπεδο».

Ο Νιόπλιας στάθηκε στην εμφάνιση των παικτών, η οποία δεν ήταν καλή όπως παραδέχθηκε, αλλά τόνισε ότι αποδιοργανώθηκε η ομάδα που μπήκε δυνατά στην αρχή από κάποια λάθη τα οποία «πληρώνονται στο Τσάμπιονς Λίγκ» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού τόνισε ότι η πρόκριση στην επόμενη φάση είναι πλέον πολύ δύσκολη αλλά «η ομάδα θα παλέψει τους υπόλοιπους 4 αγώνες του ομίλου».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top