Σάντος: «Με πείραξαν οι αποχωρήσεις διεθνών»

Τι λέει ο Πορτογάλος για την κρίση στην εθνική

Σάντος: «Με πείραξαν οι αποχωρήσεις διεθνών»

«Είχαν μια ευκαιρία να μιλήσουν μαζί μου και δεν το έκαναν. Με πείραξε που δεν το έκαναν» δηλώνει ο Φερνάντο Σάντος σε συνέντευξή του στη Sportday, αφήνοντας όμως ένα ανοικτό παράθυρο για τους αποχωρήσαντες.

«Τον Αμανατίδη δεν είχα την ευκαιρία να τον γνωρίσω. Τον Κυργιάκο και τον Γκέκα αντίθετα τους ήξερα καλά. Αυτό που λέω σε κάθε περίπτωση ότι αν κάποιος πιστεύει στην ακεραιότητα του προπονητή, μπορεί να επιστρέψει στην εθνική. Αν όχι, να μην ξανάρθει» λέει ο Σάντος αφήνοντας ένα παράθυρο για την επιστροφή αλλά κλείνοντας κάθε χαραμάδα αμφισβήτησης της ακεραιότητας του χαρακτήρα του και της αμεροληψίας των αποφάσεων του.

Ο Πορτογάλος τεχνικός κατηγορήθηκε εμμέσως αλλά πολύ σαφώς ότι «συνδιοικεί» μαζί με τον Κατσουράνη: «Ήταν κακόβουλες όλες αυτές οι φήμες. Με προσβάλλει και μόνο το γεγονός ότι κάποιος μπορεί να σκεφτεί κάτι τέτοιο. Το να αμφιβάλλουν για την ακεραιότητά μου» απαντά εξοργισμένος ο Φερνάντο Σάντος και διευκρινίζει με απόλυτο τρόπο: «Η μέρα που θα αφήσω τον οποιονδήποτε να με επηρεάσει σε οτιδήποτε, θα σταματήσω να είμαι προπονητής».

Ο ομοσπονδιακός προπονητής θεωρεί ότι είναι αδιανόητο κάποιος να σκέφτεται τέτοια πράγματα για τον ίδιο τη στιγμή που έχει μια 25χρονη παρουσία στο χώρο εκ των οποίων τα 10 τα έχει περάσει στην Ελλάδα: «Με γνωρίζουν πλέον πολύ καλά εδώ. Και λογικό είναι να έχω αποκτήσει και φίλους τόσα χρόνια. Εκτός του Κατσουράνη, έχω συνεργαστεί παλαιότερα και με άλλους όπως ο Καραγκούνης, ο Σεϊταρίδης και ο Μαλεζάς. Π.χ. ο Σεϊταρίδης ήταν παίκτης μου στον ΠΑΟ. Και στην Πόρτο πήγε με τις δικές μου ευλογίες. Το ζήτημα για μένα είναι ότι άλλο η φιλία που αποκτάς με κάποιον και άλλο η δουλειά σου».

Ξεκαθαρίζοντας ότι διατηρεί εξαιρετική σχέση και συνεργασία με την ηγεσία της ΕΠΟ, ο Φερνάντο Σάντος μίλησε και για το ενδεχόμενο να δούμε τους Δέλλα και Λυμπερόπουλο και πάλι ντυμένους στα «γαλανόλευκα»: «Του Λυμπερόπουλου το είχα πει και κατ' ιδίαν εδώ και πολύ καιρό. Προτού ακόμα έρθω στην Εθνική, του είχα πει ότι έκανε λάθος που αποχώρησε από αυτή. Σέβομαι την απόφαση που είχε πάρει, αλλά αν επιλέξει να είναι πάλι διαθέσιμος, η πόρτα είναι ανοιχτή. Σίγουρα, από την άλλη, ο Δέλλας βρίσκεται στο γκρουπ των ποδοσφαιριστών που κάποια στιγμή ενδέχεται να κληθούν στην Εθνική ομάδα. Δεν είναι ένας παίκτης που δεν βρίσκεται στα πλάνα μου».

Ο Πορτογάλος, τέλος, υπογραμμίζει ότι δεν πρόκειται να… «σπάσει» το ρεκόρ του Ρεχάγκελ στο τιμόνι της Εθνικής (έμεινε εννέα χρόνια) καθώς σε ερώτηση πως βλέπει τον εαυτό του σε 10 χρόνια από τώρα, ο Φερνάντο Σάντος ήταν απόλυτος: «θα είμαι εκτός ποδοσφαίρου. Η ζωή έχει και άλλες προτεραιότητες όπως η οικογένεια».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top