Αλλαγές στο πόλο από την Ομοσπονδία

Θα επιτρέπεται μία θέση ξένου ή κοινοτικού

Αλλαγές στο πόλο από την Ομοσπονδία

Αλλαγές στο άθλημα του πόλο αποφάσισε η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος στη χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου.


Πρώτη και… χειρότερη (για κάποιες ομάδες) το δικαίωμα χρήσης μόνο ενός ξένου ή κοινοτικού παίκτη. Ήδη ο Ολυμπιακός αντέδρασε σε αυτή την απόφαση αφού έχει ήδη αποκτήσει την κοινοτική Ιφκε Φαν Μπέλκουμ (Ολλανδία) και την ξένη Κάμι Κρεγκ (ΗΠΑ) ενόψει της νέας σεζόν.


Η Ομοσπονδία, παράλληλα, αποφάσισε να μειώσει τις ομάδες των πλέι οφ στις 4 αντί για 6. Ο πέμπτος και ο έκτος της τελικής κατάταξης -σύμφωνα με την ΚΟΕ- θα αναδεικνύεται από τη βαθμολογία της κανονικής περιόδου.


Επιπρόσθετα, θα αλλάξει το σύστημα βαθμολογίας και έτσι ο νικητής στα πρωταθλήματα της ΚΟΕ θα παίρνει 3 βαθμούς αντί για 2 που ίσχυε μέχρι σήμερα.


Αναφορικά με την έναρξη του πρωταθλήματος πόλο της Α1 Ανδρών, αυτή ορίστηκε στις 6 Νοεμβρίου ενώ το πρωτάθλημα της Α1 γυναικών θα αρχίσει 2 εβδομάδες μετά στις 20 Νοεμβρίου.

Τέλος, διαβάστηκε μέρος του νόμου που ψηφίστηκε πρόσφατα και ορίζει ότι οι αθλητές θα υπηρετούν κανονικά στις υπηρεσίες τους στο Δημόσιο, ενώ θα πρέπει να λαμβάνουν άδεια άνευ αποδοχών για να μετέχουν στην εθνική ομάδα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top