Βασιλακόπουλος: «Θα το ξανασκεφθεί ο Διαμαντίδης»

«Έλληνας ο διάδοχος του Καζλάουσκας»

Βασιλακόπουλος: «Θα το ξανασκεφθεί ο Διαμαντίδης»

Την πεποίθηση του πως ο Δημήτρης Διαμαντίδης θα σκεφθεί εκ νέου την απόφαση του να αποσυρθεί από την Εθνική ομάδα εξέφρασε ο νέος πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, μιλώντας στον «Αθήνα 9.84».

Ο κ. Βασιλακόπουλος αναφέρθηκε στο νέο του ρόλο τονίζοντας ότι πλέον θα αφιερώσει όλες του τις δυνάμεις για το ελληνικό μπάσκετ καθώς την προηγούμενη δεκαετία είχε αφοσιωθεί κατά κύριο στην οργάνωση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ υπογράμμισε ότι η επιλογή του Γιόνας Καζλάουσκας για τη θέση του προπονητή της εθνικής ομάδας μπάσκετ δεν ήταν λανθασμένη: «Πέρυσι ήταν πετυχημένος. Φέτος είχε τη δική του συμβολή στην αποτυχία. Δεν ήταν λάθος η επιλογή του απλά ίσως δεν ήταν η ιδανικότερη επιλογή».

Ο κ. Βασιλακόπουλος στην συνέχεια υποστήριξε πωςπροτεραιότητα της ομοσπονδίας είναι να βρεθεί Έλληνας τεχνικός. Σε περίπτωση που εξαντληθούν όλες οι εγχώριες επιλογές χωρίς επιτυχή καταληξη, τότε «θα εξετάσουμε και περίπτωση και από την ευρωπαϊκή πιάτσα, αποκλειστικά όμως από αυτήν».

Το καλύτερο νέο (ή πρόβλεψη αν προτιμάτε) για τους Έλληνες οπαδούς της καλαθοσφαίρισης, ο πρόεδρος της ΕΟΚ το άφησε για το τέλος όταν και έκανε λόγο για ανοικτό ενδεχόμενο να ξανασκεφθεί ο Δημήτρης Διαμαντίδης την απόφαση του να αποσυρθεί από την εθνική ομάδα: «Γνωρίζω πολύ καλά το χαρακτήρα του και επειδή επίσης και αυτός γνωρίζει ότι το ελληνικό μπάσκετ τον έχει ανάγκη, θα προχωρήσει σε δεύτερες σκέψεις. Έχει όλο το χρόνο να ξανασκεφτεί την απόφαση του».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top