Πρωτοβουλία Παπούλια για την βία στα γήπεδα

Μίλησε για διαχρονικές ευθύνες της πολιτείας

Πρωτοβουλία Παπούλια για την βία στα γήπεδα

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας ανέλαβε πρωτοβουλία για την πρόληψη της βίας στα γήπεδα.

Στο προεδρικό μέγαρο έγινε η τελετή έναρξης δράσεων για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του φαινομένου της βίας στους αθλητικούς χώρους, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, που ανέλαβε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Στην ομιλία του, ο κ. Παπούλιας τόνισε μεταξύ άλλων, οτι στα γήπεδα και στα στάδια διαμορφώνονται χαρακτήρες, αντιλήψεις και στάσεις ζωής. «Εκεί δοκιμάζονται φυσικές αντοχές και ψυχικά αποθέματα, εκεί το άτομο συνειδητοποιεί την ανάγκη της συλλογικότητας και μαθαίνει να δίνει για να πάρει», τόνισε ενώ σημείωσε πως έχουν φτάσει σε οριακό σημείο σε ό,τι αφορά τα φαινόμενα βίας, κάνοντας λόγο για διαχρονικές ευθύνες της πολιτείας.

Στην τελετή παρευρέθησαν η Υφυπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Εύη Χριστοφιλοπούλου και ο Ειδικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Μιχάλης Κοντογιάννης.

Προς την κατεύθυνση υλοποίησης των δράσεων, η υφυπουργός Παιδείας υπέγραψε απόφαση για την έναρξη διαγωνισμού ζωγραφικής, με τη συμμετοχή όλων των Γυμνασίων της χώρας. Σκοπός του διαγωνισμού είναι η ανάδειξη του θέματος, της πρόληψης και καταπολέμησης της βίας στους αθλητικούς χώρους, καθώς και η βράβευση των μαθητών, που τα έργα τους θα αναδειχτούν τα καλύτερα στην περιφέρειά τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top