Nτέρμπι αιωνίων στην 12η αγωνιστική του μπάσκετ

Τι έβγαλε η κλήρωση της Α1

Παρουσία φιλάθλων θα γίνει η αναμέτρηση Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού στο μπάσκετ, όπως προέκυψε από την αποψινή κλήρωση της Α1, ενώ το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης μεταξύ Άρη και ΠΑΟΚ θα γίνει στην 3η αγωνιστική. Παράλληλα, βραβεύθηκαν οι κορυφαίοι του πρωταθλήματος 2009 - 2010.

Οι δύο αιώνιοι θα αναμετρηθούν στο ΟΑΚΑ στη 12η αγωνιστική και στο ΣΕΦ στην 25η, κάτι που συνεπάγεται πως οι οπαδοί του Ολυμπιακού θα είναι παρόντες, αφού η ομάδα έχει τιμωρηθεί από τον αθλητικό δικαστή με 9 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών.

Μάλιστα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την βαριά τιμωρία, εκπρόσωπος του Ολυμπιακού δεν παραβρέθηκε στην κλήρωση.

Κατά την 1η αγωνιστική, στις 16 Οκτωβρίου, θα γίνουν οι εξής αγώνες: Πανιώνιος - Μαρούσι, ΑΕΚ - Ίκαρος Καλλθέας, Άρης - Ολυμπιακός, Ηρακλής - Πανελλήνιος, Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ, Καβάλα - Ηλυσιακός και Κολοσσός Ρόδου - Περιστέρι.

Πριν την έναρξη της κλήρωση βραβεύθηκαν οι κορυφαίοι του περασμένου πρωταθλήματος. Συγκεκριμένα, βραβεύθηκαν: ο πολυτιμότερος παίκτης Μάικ Μπατίστ, η καλύτερη πεντάδα που αποτελείται από τους Δημήτρη Διαμαντίδη, Μάικ Μπατίστ, Κώστα Καϊμακόγλου, Ντρου Νίκολας και Τζος Τσίλντρες, ο κορυφαίος προπονητής Γιώργος Μπαρτζώκας και ο καλύτερος νέος παίκτης Νίκος Παππάς.

Επίσης, απονεμήθηκαν βραβεία ήθους στις ΚΑΕ Κολοσσός ΒΑΠ και Πανελλήνιος, λόγω της μη τιμωρίας τους από τον αθλητικό δικαστή, ενώ οι απονομές ολοκληρώθηκαν με τη βράβευση του Παναθηναϊκού ως Πρωταθλητή Ελλάδας και του Ολυμπιακού ως Κυπελλούχου.