Ο κόσμος του ποδοσφαίρου στη κηδεία του Μοροζίνι

Φωτογραφίες -Τον αποχαιρέτησαν με μουσική, χειροκροτήματα και βεγγαλικά

Ο κόσμος του ποδοσφαίρου στη κηδεία του Μοροζίνι

Το Μπέργκαμο ενώθηκε σαν μία γροθιά για να αποχαιρετήσει τον ποδοσφαιριστή του Λιβόρνο Πιερμάριο Μοροζίνι που χάθηκε από ανακοπή το περασμένο Σάββατο 14 Απριλίου κατά τη διάρκεια του ματς με την Πεσκάρα.

Φωνάζοντας ρυθμικά το όνομά του πάνω από 10.000 άτομα έφτασαν στην εκκλησία San Gregorio Barbarigo στο Μπέργκαμο για το τελευταίο αντίο. Στο φέρετρο ήταν τοποθετημένη η φανέλα με το νούμερο 25 του Λιβόρνο , η φανέλα με το νούμερο 8 της Αταλάντα και ένα Ευαγγέλιο ανοιχτό στη σελίδα που γράφει για το Πάσχα της Αναστάσεως .

"Σε ευχαριστούμε που ήσουν παρών στη ζωή μας. Μας έμαθες πολλά , έκανες τις καρδιές μας να χτυπούν αληθινά και ελεύθερα όπως ακριβώς ήσουν και εσύ. Ξέρουμε ότι δεν θες να είμαστε λυπημένοι αλ��ά μόνο χαμογελαστοί" ήταν μόνο μερικά από τα λόγια που φώναζαν συγγενείς, ποδοσφαιριστές , προπονητές , φίλοι και απλός κόσμος που γέμισε το προαύλιο και τους γύρω δρόμους κοντά στην εκκλησία.

Με λουλούδια , πανό, φανέλες από τις ομάδες που έπαιξε τον τίμησαν οι απλοί οπαδοί ενώ έπαιζαν τραγούδια από το αγαπημένο του συγκρότημα Ligabue.

Tραγική φιγούρα η μάνα τη στιγμή που πλησίασε και έσκυψε προς το φέρετρο του γιου της και με τα δάκρυα να κυλούν χωρίς σταματημό ψιθύρισε «έχασα το γιο μου»

Η έξοδος του φέρετρου συνοδεύτηκε από παρατεταμένα χειροκροτήματα ενώ λόγια όπως "ο Μοροζίνι κατάφερε να ενώσει έστω και για λίγο όλες τις « σημαίες» των ομάδων που κατά τη διάρκεια των αγώνων είναι αντίπαλοι" ήταν αυτά που ακούστηκαν περισσότερο από συμπαίχτες του.

Το παρών έδωσαν οι αποστολές των ομάδων της Αταλάντα , του Λιβόρνο και της Ουντινέζε αλλά και άλλων ομάδων . Ο προπονητής της Εθνικής Ομάδας της Ιταλίας κάτω των 21 Ciro Ferrara, Mario Prandelli,ο παλιός παίχτης της Μίλαν Αλμπερτίνι, Roberto Donatoni , ο πρόεδρος της Ιταλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου , ο τεχνικός διευθυντής της Μίλαν Αριέντο Μπράιντα , ο Χαβιέ Τζανέτι της Ίντερ , ο Σουλέι Μούνταρι της Μίλαν ,ο τεχνικός διευθυντής της Νάπολη Ρικάρντο Μπιγκόν , της Αταλάντα Πιερπάολο Μαρίνο .

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top