Καλή εμφάνιση, φτωχό σκορ: Ελλάδα – Λετονία 1-0

Με γκολ του Τοροσίδη το πρώτο τρίποντο η Εθνική

Καλή εμφάνιση, φτωχό σκορ: Ελλάδα – Λετονία 1-0

Με ένα εντυπωσιακής ομορφιάς τέρμα του Βασίλη Τοροσίδη στο 57ο λεπτό της αναμέτρησης, η Ελλάδα κέρδισε την Λετονία με 1-0 και κατέκτησε τους πρώτους της τρεις βαθμούς στον όμιλο για τα προκριματικά του Euro 2012. Ετσι η Ελλάδα έφτασε τους πέντε βαθμούς, μετά και από τις δύο ισοπαλίες που είχαν προηγηθεί με την Γεωργία εντός και με την Κροατία εκτός έδρας. Βρίσκεται δηλαδή στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, αν και θα περιμένει το αποτέλεσμα του αγώνα Ισραήλ - Κροατίας, το βράδυ του Σαββάτου.

Η εμφάνιση της Εθνικής ήταν καλύτερη από αυτό που μαρτυρά το φτωχό 1-0. Η Ελλάδα είχε την συντριπτική κατοχή της μπάλας (70%-30% περίπου) και δεν κινδύνευσε να δεχτεί τέρμα σε κανένα σημείο. Αντιθέτως, θα μπορούσε να το πετύχει το γκολ νωρίτερα, ειδικά αν ο διαιτητής έβλεπε το καθαρό πέναλτι που έγινε στο πρώτο ημίχρονο πάνω στον Τοροσίδη. Ο μετέπειτα σκόρερ της Εθνικής κιτρινίστηκε στην φάση εκείνη από τον διαιτητή, που νόμισε ότι έκανε θέατρο, κάτι που σημαίνει ότι θα λείψει στον αγώνα της ερχόμενης Τρίτης με το Ισραήλ, που είναι εξίσου κρίσιμος και πολύ πιο δύσκολος.

Στην φάση του μοναδικού γκολ της αναμέτρησης, ο Τοροσίδης έκανε μια μοναδική επέλαση από δεξιά, την κατάλληλη στιγμή άλλαξε την μπάλα με τον Γιώργο Καραγκούνη, που συμπλήρωσε με αυτόν τον αγώνα 100 συμμετοχές με την Εθνική Ομάδα και τιμήθηκε για αυτό, και με ένα εντυπωσιακό αριστερό σουτ βρήκε δίχτυα και άνοιξε το σκορ.

Ελλάδα: Σηφάκης, Τοροσίδης, Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Τζαβέλλας, Τζιόλης, Κατσουράνης, Καραγκούνης (89' Καφές), Νίνης (83' Φετφατζίδης), Σαμαράς, Μήτρογλου (78' Σαλπιγγίδης)



Λετονία: Βάνινς, Κλάβα, Αστάφιεβς, Γκορκς, Λάιζανς (84' Περεπλότκινς), Ιβάνοβς, Ζίρνις, Κάουνα, Βερπακόβσκις, Ρούμπινς (66' Ζιγκάιεβς), Ρούντνεβς (74' Κάρλσονς)



Στον άλλο αγώνα του ομίλου που έγινε την Παρασκευή, η Γεωργία νίκησε 1-0 την Μάλτα με γκολ του Σιράντζε στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων. Το Σάββατο παίζουν για τον όμιλό μας Ισραήλ – Κροατία (22.05, Μega).

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top