Το ταμείο είναι.. μείον για τη Μαν. Σίτι!

Ετήσια απώλεια 121 εκ. λιρών!

Το ταμείο είναι.. μείον για τη Μαν. Σίτι!

Αυτό θα πει ο ισολογισμός έπεσε έξω! Η δημοσιοποίηση του ετήσιου ισολογισμού της αγγλικής ομάδας Μαν. Σίτι για την περίοδο 31/5/09 έως 31/5/10 άφησε τους περισσότερους άγγλους οπαδούς με το στόμα ανοικτό.


Οι «πολίτες» σε αυτό το χρονικό διάστημα εμφάνισαν ζημιά ρεκόρ που ανέρχεται στο αστρονομικό ποσό των 121 εκ. λιρών, δηλαδή σχεδόν 160 εκ. ευρώ!


Το νούμερο αυτό βεβαίως έχει να κάνει με την… ανοικτή τσέπη του ζάπλουτου ιδιοκτήτη της ομάδας, Σεΐχη Μανσούρ, ο οποίος στην πρώτη του χρονιά στη Σίτι πήρε παίκτες που κάθε προπονητής θα ορεγόταν αδιαφορώντας για το κόστος: Κάρλος Τέβεζ, Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ, Ρομπίνιο, Μάριο Μπαλοτέλι, Τζέιμς Μίλνερ και αρκετούς ακόμη για τους οποίους το τίμημα (συνολικά) υπερέβη τις 300 εκ. λίρες!


Ο στόχος φυσικά ένας: η ομάδα να κερδίσει έναν τίτλο, κάτι που έχει να συμβεί πριν οι περισσότεροι παίκτες της ομάδας καν γεννηθούν (το 1976 όταν και κατέκτησε το Λιγκ Καπ επικρατώντας με 2-1 επί της Νιούκαστλ).


Οι «πολίτες» μέχρι στιγμής βρίσκονται στην τέταρτη θέση της Premier League ενώ συμμετέχει στους ομίλους του Europa League.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top