Παρουσιάστηκαν οι μασκότ του Euro2012

Αναζητούνται όμως τα ονόματά τους

Δύο δίδυμοι ποδοσφαιριστές ντυμένοι στα χρώματα τω�� Εθνικών Ομάδων των δύο διοργανωτριών χωρών, δηλαδή το κόκκινο με το λευκό για την Πολωνία και το μπλε με το κίτρινο για την Ουκρανία, θα είναι οι δύο μασκότ της τελικής φάσης του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου το 2012. Η παρουσίασή τους έγινε με κάθε τιμή και επισημότητα το μεσημέρι σε ειδική εκδήλωση της ΟΥΕΦΑ στην Βαρσοβία.

Στην τελετή παραβρέθηκαν ποδοσφαιρικές προσωπικότητες και των δύο χωρών, όπως οι Όλεγκ Μπλαχίν, Ζμπίγκνιεφ Μπόνιεκ και Αντρέι Σεφτσένκο. Όπως είναι γνωστό, η διοργάνωση του Euro 2012 θα διεξαχθεί από τις 8 Ιουνίου έως την 1η Ιουλίου του 2012 και οι αγώνες θα φιλοξενηθούν σε οκτώ πόλεις, τέσσερις σε κάθε χώρα. Στην Πολωνία έχουν επιλεγεί το Γκντανσκ, το Πόζναν, το Βρόσλαβ και η Βαρσοβία όπου θα διεξαχθεί το εναρκτήριο παιχνίδι, ενώ στην Ουκρανία τα ματς θα διεξαχθούν στο Λβοβ, το Κχαρκόφ, το Ντόνετσκ και φυσικά το Κίεβο, όπου θα γίνει ο τελικός.

Μπορεί πάντως οι δύο μασκότ να παρουσιάστηκαν, ωστόσο δεν ξέρουμε ακόμα τα ονόματά τους. Αυτά θα επιλεγούν από τους φιλάθλους, με ψηφοφορία μέσω της ιστοσελίδας της UEFA και θα ανακοινωθούν στις 4 Δεκεμβρίου. Πάντως, η επιλογή δεν είναι ελεύθερη αλλά μεταξύ τριών δίδυμων ονομάτων, που είναι τα εξής: Σλάβεκ-Σλάβκο, Σιέμκο-Στρίμκο και Κλέμεκ-Λάντκο. Διαλέγετε και ψηφίζετε...