Παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 ο Φέτελ

Ξέσπασε σε λυγμούς ο 23χρονος πιλότος

Παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 ο Φέτελ

Νεαρότερος παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 στέφθηκε ο Σεμπάστιαν Φέτελ, τερματίζοντας αλάθανστος στην πίστα του Άμπου Ντάμπι! Η τελευταία κούρσα της χρονιάς ήταν συναρπαστική από την αρχή μέχρι το τέλος, με τον Φέτελ να διατηρεί την πρωτιά και να ξεσπά σε λυγμούς την ώρα του τερματισμού.

Ο αγώνας πήρε... φωτιά όταν ο Σουμάχερ έχασε τον έλεγχο, σταμάτησε στην πίστα και ο Λιούτσι τον καβάλησε, με αποτέλεσμα οι δυο πιλότοι να αποχαιρετήσουν τον αγώνα.

Ο Φέτελ ήταν 15 βαθμούς πίσω από τον Αλόνσο, που σήμαινε ότι όχι μόνο έπρεπε να κερδίσει την κούρσα, αλλά και ο οδηγός της Ferrari να τερματίσει 5ος ή χαμηλότερα. Η τύχη ήταν με τον πιλότο της Redbull αφού ο Αλόνσο έπεσε πίσω μετά τις αλλαγές ελαστικών και δεν κατάφερε να περάσει τον Βιτάλι, με αποτέλεσμα να τερματίσει εκτός 10αδας.

Η RedBull έκανε το νταμπλ στους τίτλους για φέτος, καθώς είχε ήδη εξασφαλίσει το πρωτάθλημα κατασκευαστών από τον προηγούμενο αγώνα. Ο 23χρονος Γερμανός πιλότος σημείωσε πέντε νίκες και διαδέχθηκε στην κορυφή της F1 τον Τζένσον Μπάτον, ενώ οι πανηγυρισμοί στο γκαράζ, το parc ferme και το βάθρο ήταν ατελείωτοι!

Το βάθρο των νικητών συμπλήρωσαν οι Λιούις Χάμιλτον και Τζένσον Μπάτον της McLaren.

Στα 23 του χρόνια, ο Φέτελ έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ: έγινε ο νεότερος πιλότος που βαθμολογήθηκε στις ΗΠΑ το 2007, ο νεότερος που οδηγεί κούρσα για έναν έστω γύρο στην Ιαπωνία την ίδια χρονιά, ο νεότερος κάτοχος pole position, ο νεό��ερος πιλότος που ανεβαίνει σε πόντιουμ και ο νεότερος που κερδίζει γκραν πρι!
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top