Πιλάβιος: «οργανωμένο έγκλημα το παράνομο στοίχημα»

Άρθρο του προέδρου της ΕΠΟ

Πιλάβιος: «οργανωμένο έγκλημα το παράνομο στοίχημα»

«Είμαστε υποχρεωμένοι να ανοίξουμε τα μάτια μας και με καθαρό λόγο να προσφέρουμε εφικτές και εφαρμόσιμες λύσεις», γράφει ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, μετά τις αποκαλύψεις για παράγοντες που πλούτισαν μέσω παράνομου στοιχήματος.

Σε άρθρο του στην εφημερίδα «Sport Day», ο κ. Πιλάβιος επισημαίνει πως η διαφθορά στον αθλητικό κόσμο ανέκαθεν ήταν στην πρώτη γραμμή της ειδησεογραφίας: «Η διαφθορά έχει χτυπήσει προ πολλού την πόρτα του αθλητισμού», επισημαίνει χαρακτηριστικά και προσθέτει ότι τα εν λόγω προβλήματα δεν χωρούν στρουθοκαμηλισμούς.

«Το στοίχημα είναι μία νέα παγκόσμια πραγματικότητα. Όχι απαραιτήτως βλαβερή για το ποδόσφαιρο, διότ�� έχουμε την υποχρέωση να αναγνωρίσουμε τα τεράστια οικονομικά οφέλη που του προσφέρει», συνεχίζει το άρθρο, ενώ ο πρόεδρος της ΕΠΟ υπογραμμίζει πως το στοίχημα δημιούργησε μια νέα διάλεκτο στο ποδόσφαιρο.

«Ο πειρασμός του γρήγορου και εύκολου χρήματος έχει ενισχύσει το φαινόμενο του παράνομου στοιχηματισμού, το οποίο έχει προσλάβει διαστάσεις οργανωμένου εγκλήματος και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί», τονίζει ο κ. Πιλάβιος και καταλήγει πως οι έρευνες των ελεγκτικών αρχών πρέπει να πετύχουν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top