Σκάνδαλο με πλαστά εισιτήρια σε επτά ελληνικές ομάδες!

Τα έδιναν σε φιλάθλους και έκρυβαν τα γνήσια

Σκάνδαλο με πλαστά εισιτήρια σε επτά ελληνικές ομάδες!

Μηχανισμό έκδοσης πλαστών εισιτηρίων είχαν στήσει για 2 χρόνια επτά ελληνικές ομάδες. Μάλιστα, τα πουλούσαν κανονικά στους φιλάθλους αφού πρώτα έκρυβαν τα γνήσια, ενώ δήλωναν στην εφορία μικρότερο αριθμό εισιτηρίων!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Θάνου Πασχάλη στο κεντρικό δελτίο του Mega, η υπόθεση ήρθε στο φως λόγω της παρατηρητικότητας του υποδιευθυντή της ΦΑΕΕ Αθηνών, όταν άνθρωποι της ΑΕΚ πήγαν στις 22 Οκτωβρίου να θεωρήσουν εισιτήρια ενόψει αγώνα. Ο υποδιευθυντής πήγε με τα παιδιά του στον συγκεκριμένο αγώνα, όπου και διαπίστωσε ότι τα εισιτήρια που αγόρασε από τα εκδοτήρια δεν ήταν θεωρημένα, δεν είχαν δηλαδή τις γνωστές «τρύπες».

Ο υποδιευθυντής ενημέρωσε για το περιστατικό το ΣΔΟΕ, που έκανε αιφνιδιαστικό έλεγχο στο αγώνα ΑΕΚ - Ολυμπιακός και κατέσχεσε όλα τα μηχανήματα που υπήρχαν στα 8 εκδοτήρια που λειτουργούσαν. Όπως διαπιστώθηκε, τα 13.500 εισιτήρια του αγώνα ήταν όλα πλαστά και είχαν εκτυπωθεί από απλούς εκτυπωτές και όχι από μηχανές σήμανσης, με εξαίρεση τα διαρκείας!

Το κόλπο, όμως, δεν σταματούσε εκεί: τα μέλη του κυκλώματος θεωρούσαν επίσης λιγότερα και φθηνότερα εισιτήρια από τα γνήσια, ώστε να γλιτώνουν ΦΠΑ.

Τα θεωρημένα εισιτήρια κρύβονταν στο γήπεδο και οι επιτήδειοι έδιναν στους φιλάθλους τα πλαστά. Μετά τον αγώνα, έβγαζαν τα γνήσια εισιτήρια από την κρυψώνα τους και έκοβαν μόνο μερικές χιλιάδες στελέχη, με προτίμηση στα εισιτήρια αξίας 10, 20 και 50 ευρώ.

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ μπήκε και ο ΠΑΟΚ, στον αγώνα του οποίου με τον Ατρόμητο διαπιστώθηκαν οι ίδιες παραβάσεις. Έρευνες γίνονται επίσης για τον Αστέρα Τρίπολης, τη Λάρισα, τον Ηρακλή, τον Άρη και τον Ατρόμητο.

Σημειώνουμε πως τον περασμένο Μάρτιο είχαν καταλογιστεί πρόστιμα για παρόμοιες παραβάσεις στον Ολυμπιακό, ο οποίος συμμορφώθηκε και διαθέτει πλέον μόνο θεωρημένα από την εφορία εισιτήρια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top