Χορηγός 165 εκατομμυρίων για πρώτη φορά στην Μπαρτσελόνα

Έπεσε το διαφημιστικό «οχυρό»

Χορηγός 165 εκατομμυρίων για πρώτη φορά στην Μπαρτσελόνα

Τέλος στο τελευταίο διαφημιστικό οχυρό: για πρώτη φορά στην ιστορία της, η φανέλα της Μπαρτσελόνα θα αποκτήσει χορηγό! Οι «μπλαοουγκράνα» λένε «αντίο» στην οικονομική κρίση, με το ποσό ρεκόρ των 30 εκατομμυρίων ετησίως που θα δίνει το «Qatar Foundation».

Μέχρι σήμερα, η φανέλα της Μπαρτσελόνα ήταν η μόνη που δεν έφερε χορηγό. Αντ’ αυτού, είχε τυπωμένο το λογότυπο της Unicef, στην οποία και η ομάδα προσέφερε περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Τα δεδομένα, όμως, άλλαξαν ενόψει και της διοργάνωσης του Μουντιάλ του 2022 από το Κατάρ: η πρωταθλήτρια Ευρώπης θα έχει πλέον χορηγό το ίδρυμα «Qatar Foundation», ενώ από την συμφωνία θα μπουν στα ταμεία της 165 εκατομμύρια ευρώ έως το 2016. Μάλιστα, για το επόμενο της φετινής χρονιάς, τα έσοδα ανέρχονται στα 15 εκατομμύρια!

Είναι πολλά τα λεφτά... Μάλιστα, το ποσό αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ στον χώρο του ποδοσφαίρου, καθώς μέχρι σήμερα την μεγαλύτερη χορηγία την δίνει στοιχηματική εταιρεία στην Ρεάλ Μαδρίτης (σχεδόν 20 εκατομμύρια ετησίως).

Το «Qatar Foundation» ιδρύθηκε το 1995 από τον Εμίρη του Κατάρ, σεΐχη Χαμάντ Μπιν Χαλιφά Αλ Τανί, και δραστηριοποιείται στους τομείς της εκπαίδευσης, της επιστημονικής έρευνας και της κοινωνικής ανάπτυξης, ενώ συμμετέχει και σε διάφορα εταιρικά σχήματα.

Όσο για το πώς θα είναι οι νέες φανέλες; Θα καθοριστεί την Δευτέρα, σε συνάντηση του προέδρου της Μπαρτσελόνα με τους επικεφαλής της ισπανικής Unicef και του «Qatar Foundation».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top