Κέλβιν Κίπτουμ: Νεκρός σε τροχαίο ο 24χρονος παγκόσμιος Μαραθωνοδρόμος

Σκοτώθηκε και ο προπονητής του

Κέλβιν Κίπτουμ: Νεκρός ο 24χρονος παγκόσμιος Μαραθωνοδρόμος σε τροχαίο- βίντεο από Μega

Σοκ έχει προκαλέσει στον παγκόσμιο αθλητισμό η είδηση του θανάτου του 24χρονου Κενυάτη δρομέα, Κέλβιν Κίπτουμ, και του προπονητή του, Ζερβέ Χακιζιμάνα, σε τροχαίο δυστύχημα.

Ο Κέλβιν Κίπτουμ στον Μαραθώνιο του Λονδίνου, τον Απρίλιο του 2023 (AP Photo/Alberto Pezzali, File)

Ο Κίπτουμ κατέγραψε παγκόσμιο ρεκόρ στον Μαραθώνιο Ανδρών του Σικάγο, στις 8 Οκτωβρίου του 2023, με χρόνο δύο ώρες και 35 δευτερόλεπτα.

Το δυστύχημα συνέβη το βράδυ της Κυριακής (11/2) στον δρόμο Eldoret-Kaptagat στην Κένυα, σύμφωνα με τον διοικητή της αστυνομίας της κομητείας Elgeyo Marakwet Peter Mulinge.

Ο Κέλβιν Κίπτουμ στον Μαραθώνιο του Λονδίνου, τον Απρίλιο του 2023 (AP Photo/Alberto Pezzali, File)

«Εξαιρετικά ανατριχιαστικό! Η Κένυα έχει χάσει ένα ιδιαίτερο διαμάντι», έγραψε στο Twitter ο υπουργός Αθλητισμού της Κένυας, Ababu Namwamba.

Παγκόσμια ομοσπονδία στίβου: «Συλλυπητήρια στο έθνος της Κένυας»

«Η World Athletics με βαθιά θλίψη ακούει ότι ο κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στον Μαραθώνιο Κέλβιν Κίπτουμ πέθανε σε τροχαίο ατύχημα την Κυριακή (11/2) σε ηλικία 24 ετών.

Ο προπονητής του Κίπτουμ, Ζερβέ Χακιζιμάνα, ο οποίος βρισκόταν στο αυτοκίνητο με τον Κενυάτη δρομέα απόστασης, πέθανε επίσης στο δυστύχημα κατά μήκος της οδού Eldoret-Kaptagat.

Εκ μέρους όλων των World Athletics, στέλνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες, τους φίλους, τους συμπαίκτες τους και το έθνος της Κένυας».