Άγαλμα ο Πολ το χταπόδι!

Μνημείο στην μνήμη του ποδοσφαιρικού μέντιουμ

Άγαλμα ο Πολ το χταπόδι!

Μπορεί τον περασμένο Οκτώβριο να μας άφησε χρόνους, ωστόσο, ο Πολ το χταπόδι δεν λέει να σταματήσει να απασχολεί τον διεθνή Τύπο. Μετά τις επιτυχείς προβλέψεις του κατά το Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής, το μαλάκιο - μέντιουμ έγινε πλέον και... άγαλμα!

Το μνημείο προς τιμήν του Πολ, που τον συμπάθησε ο κόσμος όλος εκτός από τον Ντιέγκο Μαραντόνα, στήθηκε στο ενυδρείο του Ομπερχάουζεν, όπου έζησε και... προφήτεψε.

Το άγαλμα έχει ύψος 2 μέτρα και απεικονίζει ένα χταπόδι πάνω σε μια μπάλα ποδοσφαίρου, η οποία φέρει τις σημαίες όλων των χωρών που πήραν μέρος στο πρόσφατο Μουντιάλ και περιέχει μια... χρυσή τεφροδόχο με τις στάχτες του!

Τέτοια είναι η χταποδο-λατρεία, που οι επισκέπτες του ενυδρείου θα μπορούν να δουν από κοντά διάφορα αποκόμματα του Τύπου για το μαλάκιο, αλλά και να αφήσουν... το δώρο τους.

«Αυτό το μνημείο κατασκευάστηκε για να δείχνει στους επισκέπτες πόσο πολύ αγαπήθηκε ο Πολ σε όλο τον κόσμο», δήλωσε η εκπρόσωπος του ενυδρείου, Τάνια Μούντζεν, που δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον... διάδοχο του Πολ: το εκ Γαλλίας χταπόδι Πολ Τζούνιορ που αλιεύτηκε στην Μεσόγειο και πλέον προπονείται για το... 2014, οπότε και θα δούμε τι «ψάρια» θα πιάσει στο Μουντιάλ της Βραζιλίας!

Πάντως, το ενυδρείο ήρθε δεύτερο: πρώτοι τίμησαν τον Πολ οι Ισπανοί, που κατασκεύασαν μπρούτζινο άγαλμα προς τιμήν του και τον ανακήρυξαν επίτιμο δημότη της πόλης Καρμπάγινιο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top