Ισόβιος αποκλεισμός διαιτητή

Εγκρίθηκε και με τη βούλα του CAS

Ισόβιος αποκλεισμός διαιτητή

Παραμένει ως έχει η ποινή του ισόβιου αποκλεισμού στον ουκρανό διαιτητή Ολεγκ Ορεχοφ, ο οποίος τ��μωρήθηκε από την UEFA με διά βίου αποκλεισμό από κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα ως ύποπτος συμμετοχής σε στημένο για το στοίχημα ματς.

Ο πρώην διαιτητής είχε προσφύγει στο Διεθνές Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο της Λωζάνης (CAS) για να αρθεί η ποινή που του επέβαλλε η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, ωστόσο δεν δικαιώθηκε στην έφεσή του.

Η απόφαση του CAS έγινε δεκτή με ιδιαίτερη ικανοποίηση στις τάξεις της UEFA, αφού η υπόθεση αποτελεί πλέον «δεδικασμένο» και συνεπώς είναι ακόμη ένα όπλο στη φαρέτρα της για την καταπολέμηση των στημένων αγώνων.

Ο Ορεχοφ τιμωρήθηκε επειδή δεν κατήγγειλε το γεγονός ότι τον πλησίασε η «μαφία του στοιχήματος» για να διαμορφώσει το αποτέλεσμα της αναμέτρησης για το Γιουρόπα Λιγκ μεταξύ της ελβετικής Βασιλείας και της βουλγαρικής ΤΣΣΚΑ Σόφιας (3-1) τον Νοέμβριο του 2009. Οπως αποκάλυψε ο Κροάτης Αντε Σάπινα, μέλος της σπείρας που έστηνε ματς σε όλη την Ευρώπη, «η συμφωνία με τον Ορεχοφ ήταν να εξασφαλίσει ότι θα έμπαιναν δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο της συνάντησης».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top