Ντέμης Νικολαΐδης: «Δεν αποδέχομαι την λάσπη»

Απάντηση στις φήμες και τον νυν μεγαλομέτοχο της ΑΕΚ

Με μία μακροσκελή ανακοίνωση ο Ντέμης Νικολαΐδης έδωσε την απάντησή του σε όσα ακούγονται το τελευταίο διάστημα περί «κακοδιαχείρισης» την περίοδο της προεδρίας του στην ΑΕΚ και αναζωπυρώθηκαν μετά από την συνέντευξη του νυν μεγαλομετόχου της ομάδας Πέτρου Παππά στα «Νέα». Ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης αποφάσισε να απαντήσει σε όλους αυτούς που κατά τον ίδιο λένε «ψέματα και πετάνε λάσπη τα τελευταία δύο χρόνια».

«Δεν ανέχομαι όλο αυτό τον καιρό να μιλάνε κάποιοι για κακοδιαχείριση και να διαρρέουν υποτιθέμενες παρανομίες στην ΠΑΕ, όταν έως το 2008 όλοι οι μέτοχοι είχαν γνώση και πληροφόρηση για τα πάντα και όταν από το 2008 και μετά δημιουργήθηκαν νέα ελλείμματα με την ομάδα να μην είναι στο ελάχιστο ανταγωνιστική. Μόνο στην φετινή χρονιά η ΑΕΚ έχει τρύπα περίπου 10 εκ ευρώ», επισημαίνει ο Ντέμης Νικολαΐδης.

Παράλληλα, αναφορικά με τα καθαρά οικονομικά της ομάδας, ο πρώην πρόεδρός της δηλώνει πως έβαλε στην ΑΕΚ 2.000.000 ευρώ, ενώ την ίδια περίοδο δεν πληρωνόταν από την ΠΑΕ: «Τα τέσσερα χρόνια που ήμουν στην ΑΕΚ πήρα μέρος σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου και συνεισέφερα συνολικά δύο εκ. ευρώ: 1,5εκ ευρώ σε αυξήσεις και 500.000 ευρώ πρόσφατα μετά από επικοινωνία μου με τον κ. Νοτιά. Δεν δέχτηκα ποτέ να πάρω ούτε ένα ευρώ παρά τις πιέσεις των μετόχων ότι θα έπρεπε να αμείβομαι για την εργασία μου».

Στην γραπτή του δήλωση, ο Ντέμης Νικολαΐδης κάνει γνωστές πολλές λεπτομέρειες από την περίοδο της προεδρίας του, τόσο σε διοικητικό και οικονομικό επίπεδο όσο και στα καθαρά ποδοσφαιρικά θέματα της ομάδας. Μάλιστα, υποστηρίζει ότι έκανε λάθος εκτίμηση τη σεζόν 2007-2008 όταν έπεισε τους μετόχους να κάνουν υπέρβαση στο μπάτζετ για «να φτιάξουμε μια ομάδα για να χτυπήσει το πρωτάθλημα».

Όσον αφορά τις μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας ο Ντέμης Νικολαΐδης τονίζει πως οι μέτοχοι διαφωνούσαν με τον ίδιο επειδή επέτρεπε στους προπονητές να κάνουν τις μεταγραφές που ήθελαν. Μάλιστα, αποκαλύπτει ότι το 2006 «ένας μέτοχος είπε σε συνάντηση ότι βάζει λεφτά για μεταγραφές, μόνο όμως αν πάρουμε συγκεκριμένο παίκτη που του άρεσε». Και συμπληρώνει: «Ο ποδοσφαιριστής δεν ήταν μέσα στους πρώτους στόχους μας αλλά προκειμένου να κάνουμε μια μεταγραφή που θα άρεσε και στον κόσμο, υποχώρησα και τον αποκτήσαμε».

Σε άλλη περίπτωση, το 2008, «ο προπονητής ήθελε έναν ποδοσφαιριστή (αριστερό μπακ) που θα μας κόστιζε περίπου 150.000 ευρώ και ένας εκ των μετόχων έθεσε βέτο ότι αν αποκτηθεί ��α αποχωρούσε από την ομάδα. Τον ήθελε ο προπονητής, συμφωνούσε το scouting team και εγώ. Ο παίκτης δεν αποκτήθηκε. Δεν ήμουν σε ισχυρή θέση τότε, για πολλούς λόγους».

Στην μακροσκελή δήλωσή του ο Ντέμης Νικολαΐδης παραδέχεται πως έκανε λάθη αλλά παράλληλα αποποιείται των ευθυνών του μετά τον Ιούνιο του 2008: «Έχω την κύρια ευθύνη για όποια λάθη έγιναν ως τον Ιούνιο του 2008 και οι μέτοχοι ήταν ενήμεροι για τα πάντα. Από κει και μετά όμως δεν έχω πια εγώ την ευθύνη». Σε σχέση με το μπάτζετ, υποστηρίζει πως όσα χρήματα μπήκαν στην ομάδα από το 2004 μέχρι το 2008 μπήκαν και από το 2008 μέχρι το 2010. Μάλιστα, αναφέρει και τους αριθμούς των τελευταίων ετών: «2004-05 5εκ , 2005-06 7,5εκ, 2006-07 9εκ, 2007-08 12,5εκ, 2008-09 13,5εκ, 2009-10 16,5 εκ, 2010-11 14,5εκ.».

Τέλος, κάνοντας μία μίνι ανασκόπηση της θητείας του, ο Νικολαΐδης επισημαίνει πως μπορεί να μην ήταν ο καλύτερος πρόεδρος της ΑΕΚ αλλά «δεν μπορούσα να κάνω προπονητή έναν γυμναστή στα 48 του, ούτε να παίρνω παίκτες που μου υποδεικνύει ο Ψαριανός με sms».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top