”Κόκκινο” στην κατασκευή των Μεσογειακών χωριών!

Κρουαζιερόπλοια και φοιτ. εστίες για τους αθλητές!

”Κόκκινο” στην κατασκευή των Μεσογειακών χωριών!

Η οικονομική κρίση δεν γνωρίζει από «ευγενή άμιλλα» και έτσι δεν ήταν δυνατόν να μην επηρεαστούν και οι Μεσογειακοί αγώνες του 2013 σε Βόλο και Λάρισα για τους οποίους χθες έγινε σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών υπό την προεδρία του Υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου και με τη συμμετοχή του Υπουργού Πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου.


Σύμφωνα με τον «Ταχυδρόμο» του Βόλου, ανακοινώθηκε στους δύο δημάρχους της περιοχής και στον αιρετό Περιφερειάρχη Κ. Αγοραστό ότι το κόστος των 190 εκ. ευρώ για τη δημιουργία των 2 Μεσογειακών Χωριών κρίνεται υπερβολικό (και πολύ περισσότερο σε καιρούς δημοσιονομικής κρίσης) και έτσι τα δύο Μεσογειακά χωριά δεν θα κτιστούν!


Οι εναλλακτικές προτάσεις, οι οποίες θα παρουσιαστούν και στην εκτελεστική επιτροπή της ΔΕΜΑ, θα είναι οι εξής: Φιλοξενία σε κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι του Βόλου και σε ξενοδοχεία της πόλης στο Β��λο και η χρήση της φοιτητικής εστίας των ΤΕΙ και των ξενοδοχείων στη Λάρισα!


Η διαφορά στο κόστος είναι τεράστια καθώς -σύμφωνα με την εφημερίδα- για τον ελλιμενισμό δύο κρουαζιερόπλοιων που θα μπορούν να φιλοξενήσουν 5.000 αθλητές θα απαιτηθούν έργα στο λιμάνι του Βόλου συνολικού ύψους "μόλις" 6 εκ. ευρώ.


Μέσα στις επόμενες μέρες η ΟΕΜΑ θα παραδώσει τον Υπουργό Οικονομικών το συνολικό προϋπολογισμό για τη φιλοξενία, προκειμένου να λάβει το πράσινο φως για να διαπραγματευτεί την εναλλακτική πρόταση της Ελληνικής Κυβέρνησης με τη Διεθνή Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top