Στον πάγο ως το τέλος της χρονιάς οι διαιτητές του ντέρμπι

Επίσημη ανακοίνωση της ΕΠΟ για την τιμωρία τους

Στην καρατόμηση του διεθνούς διαιτητή Δημήτρη Καλόπουλου που σφύριξε το ντέρμπι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού, των δύο βοηθών του Σαραϊδάρη και Τρύφωνα αλλά και του παρατηρητή Νταμπώση, προχώρησε η ΕΠΟ με επίσημη ανακοίνωσή της. Όπως αποφασίστηκε, δεν θα ξανασφυρίξουν τουλάχιστον ως το τέλος της σεζόν, εξαιτίας των σοβαρών λαθών που έκαναν. Μάλιστα, για πρώτη φορά στα χρονικά η τιμωρία διαιτητών ανακοινώνεται από την ίδια την ΕΠΟ, κάτι που δεν συνέβαινε.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΠΟ σχετικά με την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας: «Όλοι οι ασχολούμενοι με το ποδόσφαιρο (φίλαθλοι, παράγοντες, ομάδες κ.λπ.) θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η ελληνική διαιτησία λειτουργεί σύμφωνα με την Σύμβαση Διαιτησίας της UEFA, την οποία έχει αποδεχθεί και συνυπογράψει η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εκδίδοντας και τον αντίστοιχο Ελληνικό Κανονισμό Διαιτησίας. Μέχρι σήμερα η ΚΕΔ/ΕΠΟ τηρώντας τις αντίστοιχες οδηγίες και την εφαρμοζόμενη πρακτική της UEFA δεν δημοσιοποίησε ποινές διαιτητών για αγωνιστικά παραπτώματα κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου.

Όμως η ΚΕΔ/ΕΠΟ. λαμβάνοντας υπόψη όλα τα στοιχεία και τα σχετικά έγγραφα (video αγώνα, Φύλλο Αγώνα, έκθεση παρατηρητή αγώνα και διαιτησίας κ.λπ.) του αγώνα μεταξύ των Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και ΠΑΟ (Σάββατο 19.2.2011), επιβάλλει στους αξιωματούχους της διαιτησίας του αγώνα, τις δέουσες ποινές για κάθε αγωνιστικό παράπτωμά τους και λόγω της σοβαρότητας και της δημιουργηθείσας κατάστασης στο ποδόσφαιρο, ανακοινώνει κατ’ ελάχιστον τη μη χρησιμοποίηση τους έως το τέλος της αγωνιστικής περιόδου».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top