Κατεδαφίστηκε το ιστορικό «Μαρακανά»

Το μεγαλύτερο γήπεδο του κόσμου δεν υπάρχει πια...

Κατεδαφίστηκε το ιστορικό «Μαρακανά»

Το ιστορικό και θρυλικό «Μαρακανά», το μεγαλύτερο γήπεδο στον κόσμο, δεν υπάρχει πια. Κατεδαφίστηκε. Όχι όλο βέβαια, αλλά το μεγαλύτερο μέρος του. Μην ανησυχείτε όμως. Το «Μαρακανά» κατεδαφίστηκε για να χτιστεί από την αρχή, ώστε να φιλοξενήσει τον τελικό του Μουντιάλ του 2014, όπως και τις τελετές έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016.

Το θρυλικό στάδιο χτίστηκε το 1947 και ήταν ιδέα ενός... δημοσιογράφου, του θρυλικού βραζιλιάνου αθλητικογράφου Μάριο Φίλιο. Στην πορεία των χρόνων φιλοξένησε κάποιες από τις πιο ένδοξες στιγμές του ποδοσφαίρου της χώρας, όμως έγινε και τόπος... μαρτυρίου για 200.000 φιλάθλους το 1950, όταν η ανίκητη Βραζιλία έχασε στον τελικό του Μουντιάλ από την Ουρουγουάη οδηγών��ας σε ομαδικές... αυτοκτονίες (τουλάχιστον 10 βραζιλιάνοι δεν άντεξαν και έβαλαν τέρμα στη ζωή τους, ενώ ο τερματοφύλακας της ομάδας Μοασίρ Μπαρμπόσα έζησε τα υπόλοιπα 50 χρόνια της ζωής του ως αποδιοπομπαίος τράγος, βλέποντας στο δρόμο πατεράδες να τον δείχνουν ως τον άνθρωπο που κατέστρεψε την Βραζιλία).

Το νέο «Μαρακανά» θα μπορεί να φιλοξενήσει μόλις 85.000 θεατές. Τα εκθέματα που βρίσκονταν στην «αίθουσα του θριάμβου», όπως ονομάζονταν μία που είχε μετατραπεί σε μουσειακό χώρο, μεταφέρθηκαν σε άλλο μουσείο και θα επιστρέψουν με την ολοκλήρωση του σταδίου. Ανάμεσα σε αυτά τα εκθέματα περιλαμβάνονται τα αγάλματα του Ζίνιο, του Μάριο Ζαγκάλο και του Ζίκο, η μπάλα με την οποία ο Πελέ έβαλε το 1000ό του γκολ αλλά και κομμάτια της εξέδρας, που πλέον έχει κατεδαφιστεί...

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top