Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στον πρώτο τελικό

Πέρασαν απ’ τα ημιτελικά. Και τώρα οι δυο τους...

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στον πρώτο τελικό

Όπως αναμένονταν, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα τεθούν αντιμέτωποι στον πρώτο μεγάλο τελικό της χρονιάς, αυτόν του κυπέλλου Ελλάδας στο μπάσκετ. Οι ερυθρόλευκοι με δεύτερη νίκη απέκλεισαν το εμπόδιο του ΠΑΟΚ, ενώ ο Παναθηναϊκός πέρασε αν και έχασε στην Θεσσαλονίκη από τον Αρη, καθώς είχε επικρατήσει στην Αθήνα με 29 πόντους διαφορά.

Στο Αλεξάνδρειο οι θεσσαλονικείς έχοντας έναν καταπληκτικό Χρήστο Ταπούτο (πέτυχε 21 πόντους, μάζεψε 11 ριμπάουντ και έκλεψε δύο μπάλες) κατάφεραν να κερδίσουν με 74-70 τους πράσινους, οι οποίοι ανέβηκαν στη συμπρωτεύουσα μάλλον για να κάνουν αγγαρεία και να εκπληρώσουν την υποχρέωση. Ετσι το τριφύλλι προκρίθηκε σε έναν ακόμα τελικό. Τα δεκάλεπτα: 13-21, 30-34, 46-50, 74-70.

Νωρίτερα, ο Ολυμπιακός επικράτησε εύκολα για δεύτερη φορά του ΠΑΟΚ, σε έναν αγώνα που είχε ούτως ή άλλως διαδικαστικό χαρακτήρα μετά τη νίκη των “ερυθρολεύκων” με 17 πόντους στην Πυλαία. Στο ματς του ΣΕΦ, η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς, που παραμένει αήττητη στις εγχώριες διοργανώσεις, επικράτησε 89-61 του “δικεφάλου”. Τα δεκάλεπτα: 25-17, 48-31, 71-45, 89-61.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top