Βίντεο από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star
Απόλυτος θρίαμβος για τον Λευτέρη Πετρούνια καθώς κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Γυμναστικής στο Μόναχο και έτσι έχει κερδίσει συνολικά έξι μετάλλια σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα.
Έτσι λοιπόν ο κορυφαίος αθλητής είναι πρωταθλητής Ευρώπης για 6η φορά στη σπουδαία καριέρα του.
Ο Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε για έκτη φορά στην καριέρα του το χρυσό μετάλλιο του αγωνίσματος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής και ισοφάρισε το απόλυτο ρεκόρ για έναν σπεσιαλίστα οργάνου, το οποίο μοιράζεται με τον Ούγγρο Κρίστιαν Μπέρκι, έξι φορές πρωταθλητή Ευρώπης στον πλάγιο ίππο.
Στον προκριματικό της Πέμπτης, ο Έλληνας πρωταθλητής με 15,100 βαθμούς έκανε την καλύτερη επίδοση και μπήκε στην 8άδα.
Περίμενε την ώρα του τελικού για να το επιβεβαιώσει και έτσι με 15,133 βαθμούς κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.
Ο «άρχοντας των κρίκων» παραμένει αήττητος σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα (προκριματικούς και τελικούς), από τον Απρίλιο του 2015. Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο το 2015 στο Μονπελιέ, το 2016 στη Βέρνη, το 2017 στο Κλουζ, το 2018 στη Γλασκώβη, το 2021 στη Βασιλεία και φέτος στο Μόναχο. Το ρεκόρ του θα ήταν ακόμη μεγαλύτερο, αν δεν έχανε δύο διοργανώσεις, εκείνη του 2019 λόγω τραυματισμού και εκείνη του 2020, που δεν έγινε ποτέ λόγω της πανδημίας.
Τα αποτελέσματα του ιστορικού τελικού στους κρίκους:
1. Λευτέρης Πετρούνιας (ΕΛΛΑΔΑ) 15,133
2. Αντέμ Ασίλ (Τουρκία) 15,033
3. Κόρτνεϊ Τάλοχ (Μ. Βρετανία) 14,866
4. Βαχάγκν Νταβτιάν (Αρμενία) 14,766
5. Βίντσεντς Χεκ (Αυστρία) 14,733
6. Νικίτα Σιμόνοφ (Αζερμπαϊτζάν) 14,566
7. Ιγκόρ Ραντιβίλοφ (Ουκρανία) 14,500
8. Αρτούρ Αβετισιάν (Αρμενία) 13,733