Η επόμενη μέρα της νίκης της Εθνικής

Δείτε το πανηγύρι στην γαλανόλευκη εξέδρα στην Μάλτα

Η επόμενη μέρα της νίκης της Εθνικής

Πρωτοπόρος στον προκριματικό όμιλο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, τέθηκε η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου με την περιπετειώδη νίκη που σημείωσε στην Μάλτα και το γκολ στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων. Η λύτρωση της Εθνικής και των 400 φιλάθλων της που βρέθηκαν στις εξέδρες του γηπέδου «Τα Κάλι» της Μάλτας ήρθε στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων του αγώνα και ενώ φαινόταν ότι η ελληνική ομάδα δεν θα έφτανε στην νίκη.

Από την εκτέλεση φάουλ του Καραγκούνη και το σουτ του Μήτρογλου, μετά από αναπήδηση της μπάλας στο χορτάρι, ο Τοροσίδης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Μάλτας και την Εθνική Ομάδα στην κορυφή του έκτου προκριματικού ομίλου για το Euro του 2012. Η Εθνική δεν ικανοποίησε με την απόδοση της στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Δημιούργησε λίγες ευκαιρίες μπροστά από την εστία των γηπεδούχων, οι οποίοι έπαιξαν δυνατά και με σαφή πρόθεση για να κέρδιζαν τον πρώτο βαθμό τους στην προκριματική φάση.

Πριν από την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου στην Βαλέτα, η καλή είδηση της ήττας που γνώρισε η Κροατία από την Γεωργία με 1-0, είχε φτάσει στην ελληνική ομάδα που δεν έπρεπε να αφήσει ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία που της δόθηκε να βρεθεί στην πρώτη θέση του ομίλου.

Η Εθνική άγγιξε το γκολ με τον Λυμπερόπουλο στο 54', αλλά η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι, ενώ στα τελευταία δέκα λεπτά της αναμέτρησης, η αγωνία έφτασε στο κατακόρυφο, καθώς από το 84', η ελληνική ομάδα έμεινε με δέκα παίκτες. Ο Παπασταθόπουλος για σκληρό μαρκάρισμα στον αρχηγό της Μάλτας, αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα και οι δέκα διεθνείς που απέμειναν στον αγωνιστικό χώρο, προσπάθησαν να κάνουν την υπέρβαση.

Το γκολ του Τοροσίδη, ήταν τελικά το μοναδικό θετικό στοιχείο στον απολογισμό της Εθνικής από το παιχνίδι με τους Μαλτέζους. Στην βαθμολογία, ύστερα από 5 αγωνιστικές, η Ελλάδα έχει 11 βαθμούς, ακολουθεί η Κροατία με 10, η Γεωργία έχει εννέα, το Ισραήλ που νίκησε την Λετονία, πέρασε στην τέταρτη θέση με 7 βαθμούς, η Λετονία έμεινε στους 4 και η Μάλτα είναι ουραγός χωρίς βαθμό.

Στην επόμενη αγωνιστική των προκριματικών που θα διεξαχθεί στις 4 Ιουνίου, η Ελλάδα θα υποδεχτεί την Μάλτα και έχει την ευκαιρία να παραμείνει στην πρώτη θέση του ομίλου με νέα νίκη. Μέχρι τότε, προηγείται την ερχόμενη Τρίτη στο γήπεδο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" φιλικό παιχνίδι με την Πολωνία.

Δείτε το βίντεο με αποκλειστικά πλάνα από την εξέδρα του γηπέδου την στιγμή του τέρματος της Εθνικής Ομάδας, αλλά και τις καλύτερες στιγμές της αναμέτρησης...

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top