Νόβακ Τζόκοβιτς: Απαγορεύτηκε η είσοδος του τενίστα στην Αυστραλία

Ακυρώθηκε η βίζα του

Απαγορεύτηκε οριστικά η είσοδος του Νο1 τενίστα στον κόσμο, Νόβακ Τζόκοβιτς, στην Αυστραλία λόγω προβλήματος με τη βίζα του.

Ο τενίστας έφτασε στη Μελβούρνη την Τετάρτη, αλλά οι αρχές παρατήρησαν ένα λάθος στην αίτησή του. Ο Τζόκοβιτς επρόκειτο να παίξει στο Αυστραλιανό ΟΡΕΝ, αφότο είχε ειδική άδεια να συμμετάσχει παρόλο που ήταν ανεμβολίαστος. Αυτό προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στην Αυστραλία. 

Australian Open: Θύελλα αντιδράσεων για τον ανεμβολίαστο Τζόκοβιτς

Του είπαν ότι θα απελαθεί, αλλά οι δικηγόροι πίστευαν ότι θα αμφισβητήσουν την απόφαση, σύμφωνα με αυστραλιανά ΜΜΕ.

O υπουργός Υγείας της Αυστραλίας, Γκρεγκ Χαντ, επιβεβαίωσε την είδηση, δηλώνοντας ότι ο Σέρβος τενίστας θα πρέπει να επιστρέψει στη χώρα του καθώς δεν έδωσε τα απαραίτητα ιατρικά διαπιστευτήρια ώστε να του επιτραπεί η είσοδος στη χώρα.
Δεν είναι ξεκάθαρο αν θα παραμείνει στην Αυστραλία όσο οι δικηγόροι του επιχειρούν να ανατρέψουν την απόφαση.

Ο Τζόκοβιτς δεν έχει μιλήσει για την κατάσταση του εμβολιασμού του, αλλά πέρυσι είπε ότι ήταν «αντίθετος στον εμβολιασμό».

Η μεταχείρισή του έχει προκαλέσει οργή στην πατρίδα του τη Σερβία. Ο πατέρας του Τζόκοβιτς, Σρντιάν Τζόκοβιτς είπε ότι ο γιος του βρισκόταν σε ένα δωμάτιο στο αεροδρόμιο που φυλασσόταν από την αστυνομία.

Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός της Αυστραλίας Σκοτ ​​Μόρισον είπε ότι θα απαγορευθεί στον Τζόκοβιτς η είσοδος στη χώρα εκτός εάν προσκομίσει στοιχεία ότι δεν μπορούσε να εμβολιαστεί για ιατρικούς λόγους.

Η Αυστραλία βλέπει δεκάδες χιλιάδες κρούσματα Covid-19 για πρώτη φορά μετά από μερικούς από τους πιο αυστηρούς περιορισμούς στον κόσμο. Το Australian Open ξεκινά στις 17 Ιανουαρίου στη Μελβούρνη.