Εκτός συνέχειας Τσάμπιονς Λιγκ η Μίλαν και η Βαλένθια

Προκρίθηκαν στην οκτάδα η Τότεναμ και η Σάλκε

Άντεξε στην πίεση της Μίλαν, κατάφερε να μην δεχτεί τέρμα, έκανε άριστη διαχείριση του 0-1 με το οποίο είχε κερδίσει μέσα στο Μιλάνο και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στους «8» του Champions League η αγγλική Τότεναμ έπειτα από έναν συγκλονιστικό αγώνα στο Λονδίνο, που αποτέλεσε διαφήμιση για το ποδόσφαιρο αν και έληξε ισόπαλος χωρίς τέρματα (0-0).

Tότεναμ (Χάρι Ρέντναπ): Γκόμες, Τσόρλουκα, Ασού-Εκοτό, Ντόσον, Γκαλάς, Σάντρο, Μόντριτς, Λένον, Πίενααρ (71' Τζίνας), Φαν Ντερ Φάαρτ (66' Μπέιλ), Κράουτς (83' Παβλιουτσένκο)

Μίλαν (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Αμπιάτι, Αμπάτε, Γιανκουλόφσκι (70' Αντονίνι), Νέστα, Σίλβα, Φλαμινί, Μπόατενγκ (76' Μέρκελ), Ζέεντορφ, Ρομπίνιο, Πάτο, Ιμπραΐμοβιτς

Την ίδια ώρα, η Σάλκε μπορεί να τα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο στη Μπουντεσλίγκα, ωστόσο με τον Φαρφάν να πετυχαίνει δύο γκολ και να την «ξελασπώνει», κατάφερε να κερδίσει με 3-1 την Βαλένθια, παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, ώστε σε συνδυασμό με το 1-1 του πρώτου αγώνα να πάρει την πρόκριση για τα προημιτελικά.

Το σκορ άνοιξε στο 17 από τους ισπανούς με τον Μεχμέτ Τοπάλ να βγάζει σέντρα-διαβήτη για το κεφάλι του Ρικάρντο Κόστα, ο οποίος άνοιξε το σκορ. Πριν το ημίχρονο ο Φαρφάν με εξαιρετικό χτύπημα φάουλ νίκησε τον Γκουάιτα και έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Και το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όμως με γκολ, όταν ο Γκαβράνοβιτς με κοντινό πλασέ έστειλε τη μπάλα στο βάθος της εστίας, αφού πρώτα εκείνη χτύπησε και στα δύο κάθετα δοκάρια!

Aπό εκείνο το σημείο παίχτηκε ένα ματς – θρίλερ με την Βαλένθια να αναζητά την ισοφάριση αλλά την Σάλκε να είναι φαρμάκι στις αντεπιθέσεις. Στο 81' ο Γκαβράνοβιτς σούταρε δυνατά και η μπάλα κατέληξε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Γκουάιτα, ενώ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ελβετός κέρδισε τη μπάλα στη μεσαία γραμμή, είδε τον Γκουάιτα εκτός εστίας και προσπάθησε να τον «κρεμάσει» από τα 35 μέτρα με τη μπάλα να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι! Στην αμέσως επόμενη φάση, ωστόσο, στήθηκε το ίδιο σκηνικό, με τον Φαρφάν να αποδεικνύεται πιο ψύχραιμος, να φτάνει μέχρι την αντίπαλη περιοχή και να πλασάρει εύστοχα για το τελικό 3-1.

Σάλκε (Φέλιξ Μάγκατ): Νόιερ, Εσκουδέρο, Χέβεδες, Μέτσελντερ, Ουτσίντα, Κλούγκε (Σαρπάι), Γκαβράνοβιτς, Χουράδο (Ντράξλερ), Φαρφάν, Μάτιπ (Παπαδόπουλος), Ραούλ,

Βαλένθια (Ουνάι Έμερι): Γκουάιτα, Ναβάρο, Ρικάρντο Κόστα, Ματιέ, Μπρούνο, Τοπάλ, Μπανέγκα (Τίνο Κόστα), Χοακίν, Πάμπλο Ερνάντεθ (Σολδάδο), Μάτα, Αντούριθ (Ζόνας).