Πηγή Δεβετζή: «Κατέβασε το παντελόνι του και με έριξε στο κρεβάτι»

Η Ολυμπιονίκης βίωσε σεξουαλική παρενόχληση από παράγοντα του αθλητισμού

Μπορεί η Πηγή Δεβετζή να έχει περάσει στιγμές μεγάλης συγκίνησης, κατακτώντας σπουδαίες διακρίσεις, ωστόσο τα πράγματα για την αθλήτρια του άλματος εις τριπλούν και του άλματος εις μήκους, δεν ήταν πάντα ρόδινα. Όπως εξομολογήθηκε, όταν ξεκίνησε την καριέρα της, μεγάλος παράγοντας του αθλητισμού αποπειράθηκε να τη βιάσει.

Podcast με ξεναγό την «ιπτάμενη Θρακιώτισσα» Πηγή Δεβετζή

«Το είχα μέσα μου πάρα πολλά χρόνια και δεν το έχω πει ποτέ αυτό. Είχα μια παρόμοια εμπειρία με παράγοντα του αθλητισμού. Όταν είχα κατέβει στην Αθήνα, ένα κορίτσι από την επαρχία, ποτέ δεν είχα την πονηριά ότι ένας άνθρωπος θα με πλησιάσει για να με εκμεταλλευτεί.

Γνώρισα έναν άνθρωπο από τον χώρο του αθλητισμού που μου έταξε λαγούς με πετραχήλια» δήλωε στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου και πρόσθεσε:

«Ήμουν ενήλικη, αλλά ακόμα δεν είχα τις εμπειρίες μιας γυναίκας, δεν ήμουν γυναίκα, ήμουν κορίτσι. Μου έταξε μια μεγάλη ζωή, εγώ τον έβλεπα σαν πατέρα, δεν μου είχε πάει το μυαλό ότι μπορεί αυτός ο άνθρωπος να με στριμώξει. Είχα πάθει τρελή κατάθλιψη. Με κάλεσε μια μέρα στο γραφείο του για να μιλήσουμε για θέματα του αθλητισμού και κάποια στιγμή με στρίμωξε. Πήγε να με ακουμπήσει, εγώ αισθάνθηκα άβολα, κατέβασε το παντελόνι του, με έριξε στον καναπέ…».

Όπως είπε η ίδια, μη μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά της, «τη βοήθησε ο θεός εκείνη την ώρα και χτύπησε το τηλέφωνο».

Δε θα ξεχάσει ποτέ εκείνη τη στιγμή, τότε που ένιωσε να την κόβεται η ανάσα. 

«Θες να φωνάξεις, να τσιρίξεις, να ουρλιάξεις, να τους δώσεις μια κλωτσιά και δεν μπορείς. Πραγματικά είχα παγώσει εκείνη τη στιγμή. Το έχω βιώσει σε πολύ άσχημο βαθμό και πού να το πω; Ήταν μεγαλύτερος, παντρεμένος με παιδιά. Τον έβλεπα μετά και ήθελα να τον πνίξω» δήλωσε η αθλήτρια, που το 2004 κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο Άλμα τριπλούν.

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top