Πέθανε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς - Ο θρυλικός προπονητής «έφυγε» σε ηλικία 78 ετών

Ο «Ντούντα» νοσηλευόταν στην εντατική με πρόβλημα στους πνεύμονες

«Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών ο Σέρβος προπονητής, Ντούσαν Ίβκοβιτς, βυθίζοντας στο πένθος το ευρωπαϊκό μπάσκετ.

 

 

Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή η Σερβική Ομοσπονδία Μπάσκετ.

Ιβκοβιτς Ολυμπιακός

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς με τους ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού

Τα προβλήματα υγείας του Ντούσαν Ίβκοβιτς

Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια του θανάτου του, ωστόσο τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν σε ΜΕΘ νοσοκομείου στο Βελιγράδι. Όπως είχε γίνει γνωστό εδώ και χρόνια αντιμετώπιζε προβλήματα με την καρδιά του και τον τελευταίο καιρό είχε κάποιο πρόβλημα στους πνεύμονες.

Ίβκοβιτς Σπανούλης

Δύο φορές οδήγησε τον Ολυμπιακό στην κορυφή της Ευρώπης

Ίβκοβιτς: Η καριέρα του στο μπάσκετ

Ο Ίβκοβιτς αφήνει πίσω του μία μυθική καριέρα στους πάγκους. Ο «Ντούντα» υπήρξε προπονητής του Άρη (1980-1982), του ΠΑΟΚ (1991-1993), του Πανιωνίου (1994-1996), του Ολυμπιακού (1996-1999 και 2010-2012) και της ΑΕΚ (1999-2001), και είχε οδηγήσει τους Ερυθρόλευκους δύο φορές στην κορυφή της Ευρώπης.

Ίβκοβιτς

Υπήρξε από τους δέκα καλύτερους προπονητές μπάσκετ στην ιστορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος

Με την πρώην ενωμένη Γιουγκοσλαβία είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ το 1988, το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο της Αργεντινής το 1990, καθώς επίσης και το χρυσό μετάλλιο στα Ευρωμπάσκετ το 1989 και το 1991. Μετέπειτα, με την εθνική Σερβίας πήρε το χρυσό στο Ευρωμπάσκετ του 1995 και το ασημένιο στην Πολωνία το 2009. Είχε και ένα χρυσό στην Πανεπιστημιάδα.

Το 2008, οπότε και ανακοινώθηκε από τη FIBA Europe ο τιμητικός κατάλογος με τις 50 προσωπικότητες με τη μεγαλύτερη προσφορά στην ιστορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (Euroleague), ο Ίβκοβιτς συμπεριλήφθηκε ανάμεσα στους 10 μεγαλύτερους προπονητές στην ιστορία του θεσμού.

Το 2017 εισήχθη στο Hall of Fame της Διεθνoύς Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και τιμήθηκε με το βραβείο «Θρύλος της Ευρωλίγκα», από την Ευρωλίγκα ανδρών.

Ο αθλητικός κόσμος και το παγκόσμιο μπάσκετ αποχαιρέτησε μέσω Twitter τον κορυφαίο «Ντούντα»

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top