Φιέστα από χιλιάδες κόσμου στην Βαρκελώνη

Ειρωνικός και καυστικός ο Μουρίνιο, προκαλεί την ΟΥΕΦΑ

Φιέστα από χιλιάδες κόσμου στην Βαρκελώνη

Ολονύχτιο γλέντι στήθηκε στους δρόμους και τις πλατείες της Βαρκελώνης για τη μεγάλη νίκη επί της μισητής αντιπάλου Ρεάλ μέσα στο Μπερναμπέου, που φέρνει με το ένα πόδι την Μπάρτσα στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Περισσότεροι από 2.500 οπαδοί των μπλαουγκράνα πανηγύρισαν στην Καναλέτας της Βαρκελώνης ανάβοντας πυρσούς και πετώντας δυναμιτάκια, αποθεώνοντας τους θριαμβευτές της Μαδρίτης και αποδοκιμάζοντας έντονα τον Μουρίνιο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η καταλανική αστυνομί�� αναγκάστηκε να κλείσει τους δρόμους προς την περιοχή λόγω των πολλών οπαδών που συνέρεαν εκεί. Οι οπαδοί τραγουδούσαν «Ζήτω η Μπάρτσα, η Καταλωνία ζει», ακούστηκαν πολλά συνθήματα που ζητούσαν την ανεξαρτησία της περιοχής από την υπόλοιπη Ισπανία ενώ ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης έγινε στόχος τους, καθώς τραγουδούσαν όλοι μαζί «Μουρίνιο, πορτογάλε, π….. γιε».

Και ο Μουρίνιο πάντως, από την πλευρά του, δεν παρέλειψε να δώσει σόου στο... τρίτο ημίχρονο της αναμέτρησης. Όπως αναμένονταν, εμφανίστηκε στην συνέντευξη τύπου ειρωνικός και καυστικός. Δήλωσε αηδιασμένος που ζει σε αυτόν τον κόσμο, τα έχωσε φυσικά στην διαιτησία και έκανε πάλι λόγο για σκάνδαλο υπέρ της Μπαρτσελόνα.

Ο προπονητής της Ρεάλ στάθηκε ιδιαίτερα στην αποβολή του Πέπε και εμφανίστηκε δικαιωμένος για όσα είχε υποστηρίξει για την διαιτησία πριν το ματς. Επιπλέον, όμως, σε σχέση με την δική του αποβολή, πρόσθεσε: «Δεν ξέρω γιατί με απέβαλε. Δεν είπα τίποτα. Απλά γέλασα και χειροκρότησα την απόφασή του σηκώνοντας δύο δάχτυλα. Αν πω τι πιστεύω και πως ένιωσα, η καριέρα μου θα σταματήσει τώρα εδώ».

Στη συνέχεια, ο Μουρίνιο ειρωνεύτηκε και την Μπαρτσελόνα, με ξεκάθαρες αιχμές: «Απλά έχω μία ερώτηση να κάνω. Γιατί; Γιατί ο Όβρεμπο, ο Μπουσάκα, ο Σταρκ; Σε κάθε ημιτελικό τα ίδια. Μιλάμε για μία ομάδα απολύτως φανταστική. Γιατί να μην πάει στον τελικό η Τσέλσι; Γιατί η Ίντερ να περάσει από θαύμα; Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο η δύναμη του Βιγιάρ (προέδρου της ισπανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου) στην UEFA ή τη UNICEF».

Φυσικά, ο Μουρίνιο δεν παρέλειψε να εκτοξεύσει ξανά τα βέλη του στον Γκουαρντιόλα: «Ο Πεπ είναι θαυμάσιος προπονητής, όμως έχει κερδίσει ένα Τσάμπιονς Λιγκ, για το οποίο εγώ θα ντρεπόμουν με το σκάνδαλο του Στάμφορντ Μπριτζ, ενώ και φέτος αν το πάρει θα είναι το σκάνδαλο του Μπερναμπέου. Του εύχομαι μια μέρα να έχει τη χαρά να κερδίσει το Τσάμπιονς Λιγκ χωρίς τέτοια γεγονότα. Χθες δεν ήθελα να δείξω έλλειψη σεβασμού, νόμιζα πως μπορούσα να τον αποκαλέσω Πεπ, όμως αν θέλει μπορώ να τον φωνάζω κ. Γιόζεπ Γκουαρντιόλα».

Πάντως, τα λόγια αυτά δεν σκοπεύει να τα αφήσει έτσι η Μπαρτσελόνα, η διοίκηση της οποίας έδωσε εντολή στην νομική της υπηρεσία να εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο καταγγελίας στην ΟΥΕΦΑ. Το τρίτο ημίχρονο συνεχίζεται...

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top